Backman: SDP:n linja johdonmukainen – Keskustan syytökset täysin perusteettomia

Ajankohtaista 15:42

Keskustan edelleen jatkuvat syytökset sosialidemokraatteja kohtaan EU-maiden talouden vakausratkaisuissa ovat täysin perusteettomia.
– On hyvin valitettavaa, että asioiden kulusta ja sisällöstä pyritään antamaan tietoisesti virheellinen kuva, SDP:n kansanedustaja Jouni Backman toteaa.

Talouden vakauttamiseen liittyvä kokonaisuus on muutoinkin riittävän monimutkainen ja vaikeasti hahmottuva asia. Asian tietoinen hämmentäminen ei anna vakuuttavaa kuvaa keskustan peräänkuuluttamasta vastuullisuudesta.

– Sosialidemokraattien linja on ollut ja on johdonmukainen. Olemme jo vuoden ajan epäilleet tehtyjen toimenpiteiden riittämättömyyttä ja oikeellisuutta vastakkaisista vakuutteluista huolimatta. Kehitys on, valitettavasti, kulkenut juuri kuvaamallamme tavalla. Ongelmat ovat vain jatkuneet ja syventyneet, Backman toteaa.

Sosialidemokraatit ovat vaatineet alusta alkaen pankkien ja sijoittajien vastuun lisäämistä. Tähän saakka sitä ei ole riittävästi tapahtunut. Nyt niin Suomessa kuin muissakin maissa on linja muuttumassa sosialidemokraattien vaatimusten mukaiseksi.

On kohtuutonta syyttää takinkäännöstä niitä, jotka ovat koko ajan olleet samalla vastuullisella linjalla. Vielä kohtuuttomampaa ja epätoivoista on nyt käynnistynyt ”väärin sammutettu” keskustelu, puhumattakaan uskomattomista syytöksistä jonkinlaisesta huijauksesta. Jos joku olisikin ajatellut jo aiemmin samoja esityksiä kuin sosialidemokraatit, niin hyvä. Ero on vain se, että sosialidemokraateille vastuullisuus merkitsee myös noiden ajatusten muuttamista teoiksi. Sosialidemokraattien vaatimusten pohjalta tehtyjen linjausten kirjaaminen paperille jo muutamia päiviä ennen niiden julkaisemista ei liene kovin suuri uutinen.

Keskustan olisi nyt syytä keskittyä oman sisäisen kuohuntansa ja joka päivä vaihtuvan linjansa selkiyttämiseen. Näin sivusta katsoen asiaa saattaisi auttaa se, että kaikille olisi selvää kuka keskustan kannat päättää ja esittää. Ja mikä niistä on kulloinkin voimassa.