Backman: Hallitus osoitti päättäväisyyttä, viisautta ja oikeudenmukaisuutta

Ajankohtaista 16:40

Kehysriihi osoitti Kataisen ja Urpilaisen hallitukselta hyvää toimintakykyä. Tämä luo hyvän pohjan yhteistyölle loppuvaalikaudeksi.

Edellisen hallituksen perinnökseen jättämä velkavetoisuus käännetään nyt kestävälle tielle. Se edellyttää sopeutustoimia, mutta myös panostuksia kasvuun ja työllisyyteen. Näistä erityisesti nuorisotyöttömyyden torjuntaan ja yritysten kasvun vahvistamiseen liittyvät toimet ovat merkittäviä.

Tehty ratkaisu on hyvä tasapainoinen kokonaisuus, joka noudattaa sosialidemokraattien painopisteitä. Suurta viisautta osoitti pidättäytyminen vaadituista ylisuurista leikkauksista. Myös sopeutuksen painottaminen kaavailtua enemmän tulojen lisäämiseen eikä menoleikkauksiin oli perusteltua.

Verotuksessa lisätulojen hakeminen progressiivista verotusta painottaen on sosialidemokraattien vaatiman oikeudenmukaisuuden toteuttamista. Erityisesti solidaarisuusverot ovat osoitus kansan oikeustajun kuuntelemisesta.

Myös kolmikanta osoitti jälleen toimintakykynsä. Työmarkkinajärjestöt pystyivät löytämään yhteiset ratkaisut työurien pidentämiseen ja työllisyyden vahvistamiseen.

Lisätietoja: Jouni Backman, puh. 040 588 2560