Antti Rinne: Uusi vientivetoinen kasvu ja eriarvoisuuden vähentäminen uuden hallituksen keskeiset tehtävät

Ajankohtaista 09:44

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne pitää uuden hallituksen keskeisinä tehtävinä uuden vientivetoisen kasvun aikaansaamista sekä eriarvoisuuden vähentämistä. Puheessaan Vapun päivänä Hakaniemessä Rinne vaati hallitukselta aktiivista otetta talouden kääntämiseksi.

Rinteen mukaan hallituksen tulisi laatia hallinnon siilot ylittävä strategia, jolla Suomen vienti saadaan uudestaan vetämään.

– Emme voi odottaa talouden käännettä ja samalla pala kerrallaan purkaa hyvinvointivaltiotamme. Meidän on otettava aktiivinen ote talouden uudistamiseksi, Rinne sanoi.

SDP haluaa myös nostaa eriarvoisuuden vähentämisen tulevan hallituksen työlistalle.

– Pidämme myös välttämättömänä, että myös uusi hallitus edellisen hallituksen tavoin sitoutuu suomalaista yhteiskuntaa uhkaavan eriarvoisuuden vähentämiseen ja että se arvioi kaikkia toimiaan myös tämän tavoitteen valossa.

Järjestötyö SDP:n uudistumisen keskiössä

Rinne kiitti puheessaan kaikkia eduskuntavaaleissa mukana olleita sosialidemokraatteja ja SDP:n ehdokkaita äänestäneitä. Rinne korosti jäsenhankinnan ja järjestyön uudistamisen tärkeyttä SDP:n suunnan kääntämisessä.

– Olemme asettaneet SDP:n kenttätyön uudistamisen puolueen uuden nousun kulmakiveksi. Koko toimintamme on suunnattava ulospäin ja tähdättävä yhä uusien ihmisten tuomiseen mukaan liikkeeseemme, Rinne sanoi.

Rinteen mukaan työväenliike on jättänyt liian vähälle huomiolle ihmisten epävarmuuden lisääntymisen. Epävarmuus on johtanut turhautumiseen, joka puolestaan on johtanut passiivisuuteen. Se näkyy äänestysprosentin laskuna ja populististen liikkeiden suosion kasvuna.

– Meidän keskeinen tehtävämme on kääntää tämä passiivisuus aktiivisuudeksi. Arvopohjamme lähtee jakamattoman ihmisarvon käsitteestä – tasa-arvosta, vapaudesta ja solidaarisuudesta. Niiden kautta tehtävä vahva tulevaisuustyö on työväenliikkeen ydintehtäviä, Rinne sanoi.