Anneli Kiljunen: Kaikkien lapsien oikeus varhaiskasvatukseen turvataan, valiokunta kiirehtii keliakiakorvauksen palauttamista

Ajankohtaista 12:30

Kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan jäsen Anneli Kiljunen iloitsee ensi vuoden budjetissa, jota läpileikkaa muutos parempaan, oikeudenmukaisempaan ja tasa-arvoisempaan politiikkaan. Eduskunta on esimerkiksi palauttamassa jokaisen lapsen subjektiivisen oikeuden kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen. Samalla panostamme perusopetukseen, toiseen asteeseen sekä korkeakouluihin ja yliopistoihin. Tällä luodaan entistä vahvempi kivijalka tulevaisuuden työllisyydelle.

Lisäksi eduskunta ottaa kantaa keliakiakorvauksen palauttamiseen. Eduskunta edellyttää, että keliakiakorvaukseen liittyvä selvitys tulee tehdä pikaisesti ja sen vaatimat kustannukset tulee ottaa huomioon seuraavassa kehyksessä vuosina 2021-24.

Näiden lisäksi yli 600 000 eläkkeensaajan toimeentulo paranee takuu- ja kansaneläkekorotuksen sekä indeksitarkistusten myötä.

Nyt hallitusohjelman toimenpiteet, jotka parantavat ihmisten hyvinvointia, osaamista ja toimeentuloa alkavat näkyä ja tuntua ihmisten arjessa, Anneli Kiljunen iloitsee.