Mirka Vainikka

toiminnanjohtaja, sosionomi, lähihoitaja
Age: 46
Municipality: Helsinki
945

Olen Mirka Vainikka ja työskentelen väsymättömästi lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin eteen. Minulla on pitkä kokemus päihde- ja mielenterveystyöstä aivan ruohonjuuritasolta aina toiminnanjohtajan saappaisiin asti. Tällä hetkellä työskentelen Kaapatut Lapset ry:n toiminnanjohtajana. Kolmen lapsen äitinä ja pitkäaikaisena järjestöaktiivina perheiden ja yhteisöjen tarpeet ovat minulla hyvin tiedossa ja epäkohtien korjaaminen on sydämeni asia.

Järjestö- ja puoluetoiminta muodostavat vahvan pohjan osaamiselleni. Olen työskennellyt ammattilaisena, vapaaehtoisena ja luottamustoimissa nuoresta pitäen. Minulla on vahva ymmärrys siitä, miten päätöksentekoprosessi ja vaikuttaminen toimivat sekä kunnallisella että yhteiskunnallisella tasolla. Minulle on tärkeää pitää niiden puolia, jotka eivät tässä yhteiskunnassa aina saa ääntään kuuluviin. Ihan jokaisella on oikeus elää turvallisesti osana yhteisöä.

Important to me

YHDENVERTAISUUS KAIKILLE – POISTETAAN SYRJINTÄ HELSINGISTÄ

Rakenteellisen syrjinnän purku: Kaikki kaupungin palvelut arvioidaan yhdenvertaisuusnäkökulmasta, ja poistetaan esteet, jotka rajoittavat eri ihmisryhmien pääsyä palveluihin.
Monimuotoisuus työelämässä: Helsinki työnantajana edistää monimuotoisia työyhteisöjä ja kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet edetä urallaan.
Esteetön kaupunki: Kaikille helsinkiläisille saavutettava kaupunkitila on turvallinen ja kutsuva.

KÖYHYYDESTÄ KOHTI MAHDOLLISUUKSIA – LIIKUNTAA, TIEDETTÄ JA TAIDETTA KAIKILLE

Lapsiperheiden köyhyyden vähentäminen: Laajennetaan sosiaaliturvaa ja asumistukia. Lisätään kohtuuhintaista asuntotuotantoa, erityisesti perheasuntoja.
Ruoka-avun korvaaminen pysyvillä ratkaisuilla: Kesäruokailut puistoissa ja kouluruokailun laajentaminen loma-aikoihin.
Harrastukset kaikille: Liikuntaa, tiedettä ja taidetta tuetaan siten, että jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus löytää oma intohimonsa riippumatta perheen taloudellisesta tilanteesta.

HYVINVOINTIYHTEISKUNTA TAKAISIN – IHMISET ENNEN LEIKKAUKSIA

Laadukkaat sote-palvelut: Lisää resursseja hyvinvointikeskuksiin ja erityisesti mielenterveys- ja päihdepalveluihin. Nuorten mielenterveyden tukeminen on ensisijaisen tärkeää.
Tukea lapsille ja perheille: Varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen panostetaan enemmän, jotta jokainen lapsi saa tarvittavan tuen.
Arvokas vanhuus: Laadukkaat vanhustenhoitopalvelut ovat jokaisen oikeus.
Hyvinvointiyhteiskunta ei synny itsestään – se vaatii päätöksiä, jotka asettavat ihmiset etusijalle.