Martti Rytivaara

ohjelmistosuunnittelija
Age: 55
Municipality: Oulu
City part: Oulunsuu
204

Avojalkainen oululainen, politiikkaan mukaan 2016 "yliyön" jonoja vastaan.
Meidän demarien arvot eivät ole muuttuneet sadassa vuodessa: "Jokaisella on oikeus työhön ja lääkäriin", ja se tarkoittaa sekä bisnes-myönteisyyttä että toimivaa terveydenhuoltoa. En koe olevani oikealla enkä vasemmalla, vaan pikemminkin vihreä monissa asioissa.
Luonteeltani olen tiedemies, nuorempana ja koulutukseltani fyysikko, näin vanhemmiten enemmän kiinnostunut ihmistieteistä vapaa-ajallani. Minusta on tullut esim. aktiivinen kirkossa kävijä polittisen aktivoitumisen myötä.
Kristilliset arvot, Jeesuksen opetukset, ovat integroituneet minuun, muttei "uskovaisuus" koska se painottuu kristillisyyden sijasta pikemminkin jengiytymiseen Raamatun tulkintojen varjolla.

Important to me

Koulutus ( tuo rahaa Suomeen )

Oulu on koulukaupunki, mutta emme koe enää ylpeyttä sivistyksestä ja kulttuurista.
Opettajille ( kuin myös valtuustoille ) pitää saada lisää valtaa, jotta myös koululaisille voidaan taata työrauha ja turvallinen koulumatka.
Koulut eivät tarjoa riittävän laadukasta opetusta työmarkkinoiden kannalta. Tämä haittaa nuorten motivoitumista opiskeluun ja työllistymistä.

Nuoret ( ovat tulevaisuus )

Kun rahaa on vähän, jokaisessa asiassa tulee hoitaa ensimmäisenä nuorten asiat kuntoon. Terapiat eivät auta läheskään niin paljon kuin se että kaikille pyritään järjestämään mielekästä palkkatyötä, mikä kasvattaa omanarvon tunnetta ja luo myönteisiä vaikutelmia tulevaisuuden suhteen.
Tinderit ja Some ovat saaneet ihmisiä pelkäämään toisiaan aiempaa enemmän. Tarvimme avoimia (ilmaisia), turvallisia kohtaamispaikkoja. Ensimmäisenä ajatuksenani itselläni tulee mieleen Kauppahallin sosialisointi.

Viestintä ( asiakaslähtöisyys )

Julkisen talouden (byrokratia-mammuttimme) kulut kasvavat koko ajan, ja tähän on pääasiallisena syynä se että kyseiset organisaatiot eivät suostu ulkoiseen arviointiin, kehityshankkeisiin joita ohjaa ja priorisoi asiakastyytyväisyys-kyselyt.
Pikemminkin julkisen talouden organisaatiot, erityisesti kunnat, arvioivat lähinnä itse itseään. Ihmiset eivät osaa vaatia parempaa, sillä asiat on tehty samalla tavalla jo yli sata vuotta (kunnallisen budjettikauden suunnittelu ja hyväksyminen)