Laura Luukkonen

Tiimipäällikkö, Fysioterapeutti YAMK
Age: 40
Municipality: Lappeenranta
City part: Kourula
87

Olen Laura Luukkonen, 40-vuotias lappeenrantalainen. Perheeseeni kuuluu aviopuolisoni lisäksi kolme lasta sekä koira. Koulutukseltani olen fysioterapeutti YAMK ja työskentelen tiimipäällikkönä. Fysioterapeuttina minulla on terveydenhuoltoalan tuntemusta. Ylempien amk opintojen myötä minulla on monipuolista osaamista terveyden edistämisestä ja näkemystä ennaltaehkäiseviin palveluihin. Viimeiset seitsemän vuotta olen työskennellyt Kelassa. Nykyisen työni kautta minulla on laaja osaaminen sosiaaliturvasta ja palvelujärjestelmistä. Erityisosaamista minulta löytyy työvoimapalveluiden siirtymisestä valtiolta kunnille ja työllistymisen monialaisesta edistämisestä. Erityisesti työllistymisen edistäminen, lasten- ja nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen ja palveluiden oikea-aikainen saatavuus ovat sydäntäni lähellä. Olen helposti lähestyttävä, osaan kuunnella, olen rohkea tuomaan esille omia mielipiteitäni ja uskon, että vain yhdessä saamme muutosta aikaan.

Important to me

Hyvinvointia kuntalaisille työllisyyttä edistämällä

Työllisyyspalveluiden siirryttyä valtiolta kunnille laajeni kuntien vastuu työttömyystukien rahoittamisesta. Työllisyyspalveluiden uudistuksen taustalla oli tavoite ohjata kuntia tarjoamaan työttömille palveluja, joiden avulle he voivat työllistyä nopeammin. Työ on yhteiskuntamme kivijalka. Se turvaa henkilökohtaista toimeentuloa ja lisää osallisuutta sekä hyvinvointia. Niin yksilöiden hyvinvoinnin kuin myös kuntatalouden näkökulmasta kuntien täytyy panostaa työllistämisen edistämiseen.

Lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen peruspalveluihin panostamalla

Syrjäytymisen juuret ovat usein jo varhaislapsuudessa. Osa nuorista ei koe saavansa peruspalveluista tarvitsemaansa apua tai he eivät koe palvelua hyödylliseksi. Nuorten syrjäytymisen merkittäviä riskitekijöitä ovat matala koulutus, pitkäaikainen työttömyys sekä toimeentulo-, päihde- ja mielenterveysongelmat. Parantamalla palvelujen saavutettavuutta, nuorten osallisuutta, luottamuksellisen suhteen rakentumista ja tuen oikea-aikaisuutta voidaan syrjäytymistä ehkäistä.