Niina Kettunen

sosionomi (AMK), sijaispätevä sosiaalityöntekijä
Age: 35
Municipality: Oulu

Olen Niina Kettunen, Oulusta kotoisin oleva ahkera ja aikaansaava 35-vuotias yksinhuoltajaäiti. Työskentelen sijaispätevänä sosiaalityöntekijänä lapsiperheiden parissa. Yhteiskuntatieteiden maisteriopinnot ovat loppusuoralla. Olen ehdolla, koska sisälläni roihuaa aito halu päästä vaikuttamaan ja edistämään asioita. Näissä vaaleissa on tärkeää valita myös sosiaalialan osaajia mukaan päätöksentekoon. Sosiaalialan ammattilaisena ja yhteiskuntatieteilijänä olen tekemisissä haastavien ilmiöiden kanssa, kohtaan työssäni epäoikeudenmukaisuutta, epätasa-arvoa, ylisukupolvisia haasteita, työttömyyttä, talousvaikeuksia, päihde- ja mielenterveysongelmia, syrjäytymistä, koulukiusaamista, koulunkäynninhaasteita ja lähisuhdeväkivaltaa. Näitä ilmiöitä meidän tulee ratkaista yhdessä.

Important to me

Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi

Lapsi ja perheystävällinen Oulu. Jokaisella lapsella ja nuorella tulisi olla mahdollisuus harrastaa riippumatta vanhempien tulotasosta. Harrastamisen avulla tuetaan muun muassa lasten ja nuorten mielenterveyttä sekä ennaltaehkäistään syrjäytymistä. Lapsilla, nuorilla ja perheillä tulee olla vapaa-ajan viettoa varten virikkeellisiä paikkoja tarjolla. Vahvistetaan yhteisöllisyyttä!

Työrauha varhaiskasvatukseen ja opetukseen

Varhaiskasvatukseen ja opetukseen on taattava riittävät resurssit ja yksilöllinen tuki sitä tarvitseville. Jokaisella on oikeus turvalliseen oppimis- ja työympäristöön. Liian suuret ryhmäkoot ja avoimet oppimisympäristöt kuormittavat niin oppilaita kuin kasvatus- ja opetushenkilöstöä. Opettajille on taattava riittävät keinot puuttua kiusaamiseen, luvattomaan älylaitteiden käyttöön ja muihinkin epäkohtiin. Vahvistetaan moniammatillista yhteistyötä.

Työhyvinvointi

Varhaiskasvatus- ja opetusalalla työ voi olla vaativaa ja monella tavalla raskastakin, joten työntekijöiden jaksamiseen on panostettava. Työntekijöiden hyvinvointiin voidaan vaikuttaa esimerkiksi mahdollistamalla työntekijöille riittävät mahdollisuudet vaikuttaa oman työn suunnitteluun ja toteuttamiseen. Työhyvinvointia voidaan edistää myös hyvällä johtamisella, mikä osaltaan vaikuttaa yleisestikin työyhteisöjen hyvinvointiin, sekä työn pito- ja vetovoimaan.