
Olen ollut kunnallispolitiikassa ja aluepolitiikassa yhden kauden. Päädyin alunperin ehdolle siksi, että koin vahvaa tarvetta puolustaa heitä, joiden oikeuksia yhteiskunta aivan liian helposti sortaa: vanhukset, vammaiset ja erityislapsiperheet. Hyvinvointialueuudistuksen myötä näyttää siltä, että eriarvoistuminen on vain kasvanut ja yhteiskunnan arvomaailma kylmenee. Vahva haluni puolustaa heitä, joilla ei ole omia voimavaroja tai osaamista hakea oikeutta, on vain vahvistunut. Olen hyvinvointialueen vammaisneuvostossa sekä varajäsenenä monipalveluvaliokunnassa. Yhdenvertaisuus, yhtäläiset oikeudet apuun silloin, kun apua tarvitsee ja suvaitsevaisuus kaikenlaista erilaisuutta kohtaan ovat minulle itsestäänselviä arvoja. Yhteiskunnassa nämä näyttävät olevan katoamassa olevia arvoja - moni ei vaivaudu edes ajattelemaan oman boxinsa ulkopuolelle! Haluan edistää yhdenvertaista ja suvaitsevaa yhteiskuntaa; se on sisäisen turvallisuuden keskeisin arvo ja välttämättömyys hyvinvoinnillemme.
Important to me
Yhdenvertaisuus ja osallisuus kuuluu kaikille kuntalaisille
Kuinka moni tietää mikä on YK:n vammaissopimus? Tai että Suomi on sen ratifioinut jo vuonna 2016 ja että sopimus on velvoittava? Miten on omaishoitajien asiat Suomessa? Onko jokaisella lapsella oikeus lähikouluun? Jos lähipiirissä ei ole tukea tarvitsevaa henkilöä, ei monella ole ymmärrystä tai riittävää tietoa siitä, että perustuslain oikeudet kuuluvat meille kaikille, tai miten niitä pitäisi yhteiskunnassa toteuttaa. Vanhus, vammainen, erityinen - kaikille tulee taata asianmukainen kohtelu!
Yhdenvertaisuuden kokemus on sisäisen turvallisuuden edellytys
Jos yhteiskuntamme eriarvoistuu tällä vauhdilla, jolla se nyt eriarvoistuu - on meillä edessämme riski, joka lähestyy meitä sisältäpäin, omasta yhteiskunnastamme. Sisäinen turvallisuus on meidän kaikkien asia! Jos emme pidä huolta oman kansamme jäsenistä, jos monien kokemus osattomuudesta kasvaa, jos työtä ei ole, tai töihin ei kelpuuteta, jos toimeentuloa ei ole... seurauksena on eriytymistä, katkeroituvia kansalaisia ja silloin sisäisen turvallisuus heikkenee sisältäpäin yhteiskunnassamme.
Vanhuksille ja vammaisille tulee taata asianmukaiset ja riittävät palvelut
Olen ollut luottamushenkilönä hyvinvointialueen ensimmäisen kauden. Olen toistuvasti joutunut katselemaan, miten ikäihmisten ja vammaisten palvelut heikentyvät. Palveluja ajetaan alas, tuen muotoja lopetetaan, liikkumisen tukea vähennetään, omaishoitoa kutistetaan. On selvää, että nyt yhteiskunnan palveluja on ratkottava uusilla tavoilla, säästöjä on synnyttävä, mutta se ei voi tarkoittaa vanhusten ja vammaisten ihmisarvon loukkaamista - ikääntyneitä ja vammaisia on kohdeltava ihmisarvoisesti!