Outi Kangasniemi

yksikönpäällikkö, sosionomi (YAMK)
Age: 46
Municipality: Kankaanpää
City part: Ala-Honkajoki

Olen asunut opiskeluaikaa lukuun ottamatta koko ikäni Kankaanpäässä. Minulla on mies ja kaksi lasta. Työskentelen yksityisessä asumispalveluita tuottavassa yrityksessä. Harrastan luonnossa liikkumista ja monipuolisesti järjestötoimintaa.
Olen kuntavaaleissa ehdolla, koska haluan olla mukana kehittämässä kotikaupunkiamme kestävään, vastuulliseen ja elinvoimaisuutta lisäävään suuntaan. Viimeksi kuluneiden neljän vuoden aikana olen varavaltuutettuna oppinut paljon päätöksenteosta ja kuntapolitiikasta Kankaanpäässä.
Kankaanpääläisten hyvinvointi kasvaa huomioimalla päätöksenteossa yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa, tutkimustietoa sekä sitä, että päätöksenteko on kestävään kehitykseen perustuvaa. Palveluiden järjestämisessä tarvitaan inhimillisyyttä, taloudellista vastuullisuutta ja kykyä sekä uskallusta hyödyntää tutkittua tietoa.
Vahvuuksiani kuntapäättäjänä on kokonaisuuksien ja syy seuraus suhteiden hyvä hahmottaminen.

Important to me

Hyvinvoiva Kankaanpää

Hyvinvointia tuottaa kaupungin tarjoamat oikea-aikaiset palvelut, jotka vastaavat tarvetta. Palvelut ovat osa toimivaa arkea. Vuoden alusta kuntien palveluvastuu kasvoi TE-palveluilla, joiden toteuttaminen sekä haastaa että luo hyvinvointia tuottavia mahdollisuuksia. Meidän on löydettävä myös toimivat keinot tehdä yhteistyötä hyvinvointialueen kanssa, jotta jatkossakin kankaanpääläisten todelliset tarpeet tulee huomioiduksi alueellisessa päätöksenteossa.

Luonto ja ympäristö

Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen ja kestävän päätöksenteon edistäminen. Kankaanpään kehittämisessä on otettava huomioon ympäristövaikutukset ja ilmastotavoitteet. Kaupunkisuunnittelussa tulee panostaa energiatehokkuuteen ja joukkoliikenteen edistämiseen, esimerkiksi kutsutaksi kokeilun vakiinnuttaminen Parkanon asemalle.

Elinvoimainen Kankaanpää

Olemme keskellä elinkeinotoiminnan laajamittaista ekologista rakennemuutosta, joka muuttaa merkittävästi toimialojen keskinäisiä voimasuhteita ja työmarkkinoiden ammattirakenteita. Käytännössä vihreä siirtymä ilmenee tyypillisesti bio- ja kiertotalouteen sekä puhtaaseen teknologiaan liittyvän yritystoiminnan ja työpaikkojen määrän kasvuna. Kankaanpäässä tätä kehitystä tulee tehostaa, näkemällä käynnissä olevan muutoksen mahdollisuutena ja tilaisuutena lisätä elinvoimaa ja hyvinvointia.