Enni Ervasti

Yhteiskuntatieteiden ylioppilas
Age: 21
Welfare area: Lappi
Municipality: Rovaniemi

Hei! Nimeni on Enni Ervasti ja olen toisen vuoden sosiaalityön opiskelija Lapin yliopistossa. Opintojen ohella harrastan kuoroa ja teatteria.
Olen ehdolla aluevaaleissa sillä haluan olla varmistamassa, että Lapin hyvinvointialue tarjoaa jatkossakin alueensa asukkaille laadukkaita ja oikea-aikaisia palveluja. Jokainen ansaitsee hyvän ja ihmisarvoisen elämän ja moninaisilla sosiaali- ja terveyspalveluilla on merkittävä rooli sen mahdollistamisessa. Palveluiden on oltava jokaisen ulottuvissa, asuinalueesta tai sosioekonomisesta taustasta riippumatta.Tähän liittyen lupaan edistää kahden viikon hoitotakuun toteutumista, mikä on myös osa SDP:n vaaliohjelmaa. Nopea pääsy hoidon piiriin estää sairauksien kroonistumista ja vahvistaa ihmisten toimintakykyä ja hyvinvointia. Lisäksi pidän tärkeänä, että tarjottavat palvelut vastaavat mahdollisimman hyvin asukkaiden tarpeita ja täten asukkaiden toiveita tulisi huomioida paremmin. Ennaltaehkäiseviin ja perustason palveluihin on satsattava.

Important to me

Yhteistyötä syvennettävä 3. sektorin kanssa

Haastavasta taloustilanteesta huolimatta Lapin hyvinvointialueen on kyettävä tarjoamaan alueensa kaiken ikäisille asukkaille heidän tarvitsemansa sote-palvelut. Yksi keino on yhteistyön vahvistaminen sote- ja muiden yleishyödyllisten järjestöjen kanssa. 3. sektorin toimijat omaavat valtavasti asiantuntijuutta, jota hyvinvointialueet voisivat hyödyntää paremmin. Yhteistyön lisääminen järjestöjen kanssa lisäisi Laphan kustannustehokkuutta.

Aluevaalien lisäksi tämä on yksi kuntavaaliteemoistani

Hoitoon on päästävä silloin kun sitä tarvitsee

Hallituksen linjaaman kolmen kuukauden sijaan, Lapin hyvinvointialueella hoitoon on päästävä kahden viikon sisällä lähetteen saamisesta. Nopea hoitoon pääsy ehkäisee sairauksien pahenemista ja edistää asukkaiden hyvinvointia. Nopean hoitoon pääsyn edistäminen ja ennaltaehkäisevien palvelujen suurempi hyödyntäminen vähentää myös hyvinvointialueiden taloudellista kuormitusta, kun kalliimpien palveluiden tarve vähenee.
Mielenterveyspalveluihin pääsyä on helpotettava mm. digipalveluilla.

Ihmislähtöiset sosiaalipalvelut

Sosiaalityön rooli kaikkien ihmisten ja yhteisöjen sosiaalisen toimintakyvyn ja turvallisuuden edistämisessä on hyvin keskeinen. Sosiaalipalveluissa on nykyistä paremmin pyrittävä varmistamaan asiakkaan äänen kuuluminen ja se, että palvelut aidosti vastaavat tämän tuen tarpeisiin. Sosiaalityön resurssit on turvattava tämän mahdollistamiseksi. Sosiaalipalveluissa painopisteen tulisi olla etenkin lapsiperheissä, nuorissa ja yksinäisyydestä kärsivissä.