Sini Lehtonen

Olen 38-vuotias kätilö ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Asun Puuppolassa avopuolisoni ja joulukuussa syntyneen poikamme kanssa. Lisäksi mieheni kolme vanhempaa lasta asuvat luonamme vuoroviikoin.
Olen ehdolla kuntavaaleissa Jyväskylässä, sillä haluan olla aktiivisesti mukana kehittämässä kotikaupunkiani eteenpäin. Mielestäni on tärkeää, että Jyväskylä on jatkossakin varteenotettava vaihtoehto asua, opiskella ja työskennellä nyt ja tulevaisuudessa. Kaupunkitasolla tehtävillä päätöksillä on suoria vaikutuksia asukkaiden elämään ja arkeen, ja siksi vuoropuhelu sekä kaupungin asukkaiden että työntekijöiden kanssa tulee varmistaa. Kaupungin tulee toimia aktiivisessa yhteistyössä muiden alueen toimijoiden kanssa. Uskon, että yhdessä sopimalla, tekemällä ja neuvottelemalla saadaan enemmän aikaan kuin kärjistämisellä ja vastakkainasettelulla. Yhteistyön paikkoja tulee etsiä rohkeasti ja ennakkoluulottomasti.
Minulle tärkeää
Lasten, nuorten ja perheiden palvelut
Pienen pojan äitinä minulle on tärkeää, että Jyväskylässä on hyvin toimivat lasten, nuorten ja perheiden palvelut. Lapsi- ja perheystävällisellä päätöksenteolla vaikutetaan alueiden elinvoimaan. Laadukas varhaiskasvatus, perusopetus ja toisen asteen koulutus sekä panostukset lasten ja nuorten harrastuksiin ja vapaa-aikaan ovat satsaus tulevaisuuteen. Erityistä huomiota tulee kiinnittää vaikuttaviin, toimiviin mielenterveyspalveluihin sekä kiusaamisen vastaiseen työhön ja sen resursointiin.
Työntekijät
Jyväskylän kaupunki on merkittävä työnantaja, ja sen tulee näyttäytyä jatkossakin kiinnostavana ja vetovoimaisena työpaikkana. Siksi työntekijöiden työhyvinvointiin, työssä jaksamiseen ja oman osaamisen kehittämiseen tulee satsata. Kaupungin tulee tarjota työntekijöilleen monipuolisia mahdollisuuksia erilaisiin urapolkuihin, työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen sekä osaamisen kehittämiseen. Mielestäni on myös olennaista, että henkilöstön näkökulmat huomioidaan aidosti päätöksenteossa.
Asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Asukkaiden hyvinvointi on kaupungin elinvoiman perusta. Asukkaille tulee tarjota monipuolisia mahdollisuuksia, palveluita ja toimintaa oman hyvinvointinsa ja terveytensä edistämiseen. Kaupunkipolitiikalla voidaan vaikuttaa asukkaiden hyvinvointiin ja terveyteen myös epäsuorasti, mm. sivistystoimen, kulttuuri- ja liikuntapalveluiden, rakentamisen ja asumisen, joukkoliikenteen sekä ympäristöpalveluiden kautta. Yhteistyö mm. hyvinvointialueen kanssa kaventaa asukkaiden terveyseroja.