Kirsi Hartikainen

Asiakasohjaaja
Ikä: 62
Kunta: Kannonkoski
Kaupunginosa: Kannonkoski
4

Olen työskennellyt Sosiaali- ja terveysalalla noin 35 vuotta, siitä asiakasohjaajan virassa nyt 12 vuotta. Keski-Suomen hyvinvointialueelle siirryttäessä työni säilyi lähes ennallaan. Istun ensimmäistä kautta Kannonkosken kunnanhallituksessa sekä teknisessä lautakunnassa.
Kuntapäättäjänä haluan olla edelleen kehittämässä Kannonkoskea entistä paremmaksi paikaksi elää, asua, tehdä työtä ja harrastaa koko elämänkaaren ajan.
Taloustilanne on Kannonkoskella vakava. Nyt pitää tehdä jotakin, uudistaa ja kehittää toimintatapoja. Paino sanalla KEHITETTÄVÄ. Esimerkiksi hankkeiden kautta.
Meillä on uudehko koulu. Pidetään kiinni laadukkaasta opetuksesta ja koulutuksesta.
Jokaisen lapsen ja nuoren on voitava luottaa siihen, että huomenna voi todellakin olla paremmin kuin tänään.
Moni miettii, onko politiikka enää reilua. SDP palauttaa ihmisten luottamuksen siihen, että reilu yhteiskunta on mahdollinen ja eikä kenenkään taakka muodostu kohtuuttomaksi. Kaiken voi tehdä reilummin!

Minulle tärkeää

KUNTALAISTEN EDUNVALVONTA

Keski-Suomen hyvinvointialue tuottaa meille sosiaali- ja terveyspalvelut. On tärkeää pitää kuntalaisten puolia lähipalveluiden säilymisen puolesta ja vaatia ja riittäviä tukitoimia niitä tarvitseville. Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyi valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-toimistot lakkautettiin ja työvoimapalvelut ovat nyt osa kunnan peruspalveluja. Kunnassamme tulee vahvistaa elinvoimaa, mutta ei tuulivoimalla, vaan kuntaamme tulee kehittää muilla tavoin.

LAPSET JA NUORET

Laadukas peruskoulutus ja varhaiskasvatus ovat tärkeitä, meidän tulevaisuutemme on nuorissa. Jokainen heistä on arvokas omana itsenään. Jotta jokainen lapsi löytäisi omat vahvuutensa, tarjotaan heille turvallinen lapsuus ammattitaitoisten ja turvallisen henkilöstön taholta. Nuorten osallisuutta olisi lisättävä päätöksenteossa. Jotta jokainen lapsi löytäisi omat vahvuutensa, pidetään huoli siitä, että ympäristö, missä he kasvavat on turvallinen.

TURVALLINEN VANHUUS

Ikäihmisten asumismuotoja pitää monipuolistaa sekä erilaisia yhteisöllisiä- ja seniorikoteja tulee rakentaa. Pohditaan uusia malleja eri asumismuodoista ja muista palveluista yhdessä ikäihmisten ja heidän läheistensä kanssa. Ikäihmisten erilaiset tarpeet ja yksilöllisyys otettava huomioon. Kuntoutusta tulee lisätä riittävän aikaisessa vaiheessa, jotta saadaan pidettyä ikäihmisen toimintakykyä yllä ja se lisää myös hyvinvointia. Turvallinen vanhuus on ihmisoikeus.