![](https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/avoine.sense.prod/instance/sdp/addon/profilepic/ae79287071d2e13b0278691da2610042.jpg)
Olen Tarja Eklund 68v. Perheeseen kuuluu mieheni lisäksi poikani vaimonsa ja kolmen tyttären kanssa. Työurani tein Elannon leipomossa Helsingissä 22 vuotta ja Vaasan leipomossa Pakkalassa 22 vuotta. Nyt olen eläkeläinen mutta yhteiskunnalliset luottamustoimet täyttävät päivät. Olen Vantaan kaupunginvaltuustossa, Vantaa- Kerava hyvinvointialuevaltuustossa ja Vantaan seurakuntayhtymän valtuustossa sekä Hakunilan seurakuntaneuvostossa. Vantaan kaupunkiympäristölautakunnan vphj ja kaupunkiympäristön lupajaoston puheenjohtaja. Tarkastuslautakunnan jäsen ja hyvinvointialueen yksilöjaoston jäsen. Itä- Hakkilan omakotiyhdistyksen Hallituksen jäsen, Itä- Hakkilan Eläkkeensaajien puhj. HÅkansbölen Kartanon Kummien vphj. Lisäksi HOK- Elannon edustajiston jäsen.
Minulle tärkeää
Oikeudenmukaisen ja tasa-arvoisen yhteiskunnan kehityksen puolesta tehtävä työ.
Kaikilla täytyy olla oikeus tulla toimeen omalla työllään, opiskella ja kehittää osaamistaan. Palkan työstä täytyy olla sellainen että sillä tulee toimeen ja jos sairastuu saa hoitoa sekä apua yhteiskunnalta. Lapsista, nuorista, perheistä sekä vanhuksista pidetään huolta. Yhteiskunnan turvaverkot toimivat eikä heikompia jätetä avun ulkopuolelle. Vain tasa- arvoinen ja oikeudenmukainen yhteiskunta takaa yhteiskuntarauhan säilymisen mikä on tae sille että myös ulkoisiin uhkiin voidaan vastata.
Sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä peruspalvelujen saatavuuden lisäksi huolehdittava hyvinvoinnista ja hyvinvointipalveluista.
Lakisääteisten palvelujen lisäksi ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin takaamiseksi on tehtävä laaja-alaisesti yhteistyötä kaupungin ja hyvinvointialueen kanssa.
Molemmilla on vastattavanaan saman asukaskunnan tarpeet vaikka järjestämisvastuuta on jaettu. Sujuva julkinen liikenne, kulttuuri- ja virkistyspalvelut kuuluvat hyvään elämään. Kuntien maankäytöllä ja asuntorakentamisen ohjauksella vähennetään segregaatioriskiä ja lisätään asuinalueiden viihtyisyyttä ja turvallisuutta.
Koulutus- ja työllisyyspalvelut.
Koulutukseen ja työllistymiseen kohdistuvat panokset maksavat itsensä takaisin. Hyvä koulupolku varhaiskasvatuksesta ammattikouluihin tai korkeakoulutukseen takaavat tarpeellisen ansiotason ja ehkäisevät syrjäytymistä ja muita sosiaalisia ongelmia. Työllisyyspalvelujen parantaminen ja oikea kohdistaminen parantavat työllistymistä sekä ehkäisevät sosiaalisten ongelmien lisääntymistä kuten asunnottomuutta.