Eeva-Liisa Tammi

Olen vahva sote-alan ammattilainen. Viimeiset 20 vuotta olen toiminut ikääntyneiden palveluissa kehittämis- ja johtotehtävissä. Sitä ennen koulutin tulevia sote-alan ammattilaisia. Koulutukseltani olen THM, fysioterapeutti YAMK, terveydenhuollon opettaja ja työnohjaaja.
Arvot olen perinyt lapsuudenkodistani; rehellisyys, heikoimmista huolehtiminen, tasa-arvo, koulutus, erilaisuuden kunnioittaminen ja luonnon vaaliminen!
Asun nykyisin Jämsässä, minne muutin Muuramesta. Syntyisin olen korpilahtelainen. Työni ja verkostojen kautta tunnen monipuolisesti Keski-Suomea.
Harrastan ja toimin monipuolisen aktiivisesti liikunnan ja kulttuurin parissa, mitkä ovat hyvinvoinnin peruspilareita.
Minulle tärkeää
Monipuoliset lähipalvelut, ennaltaehkäisevät palvelut
Jokaisen keskisuomalaisen tulee saada peruspalveluita vaivattomasti läheltä, se luo turvaa ja vahvistaa pärjäämistä. Lähipalveluvalikoimaa voi laajentaa mm. liikkuvilla palveluilla. Lääkäriin tulee päästä nopeasti (14 vrk). Ennaltaehkäiseviä, hyvinvointia- ja toimintakykyä tukevia palveluita tulee lisätä (palveluohjaus, neuvolat, kuntoutus). Kaikki palvelut eivät voi olla digitaalisia, koska kaikki eivät niitä pysty hyödyntämään. Yhteistyötä kuntien kanssa tulee tiivistää.
Arvokas ikääntyminen
Arvokas ikääntyminen tarkoittaa sitä, että ikääntyneitä arvostetaan, heille on tarjolla riittävästi palveluita, silloin kun iäkäs henkilö niitä tarvitsee. Palveluvalikko on laaja; palveluohjaus, omaishoidon palvelut, toimintakykyä tukevat ja kuntouttavat palvelut, erilaiset tukipalvelut (ateria, siivous, kauppa-apu jne), vuorohoito, asumisen palvelut. Tähän tarvitaan rahaa ja henkilöstöresursseja. Ympärivuorokautisen asumisen henkilöstömitoitus on nostettava 0,65:een, koska se takaa hyvän laadun
Nuorten mielenterveyspalvelut
Noin 20–25 prosenttia nuorista kärsii jostain mielenterveyden häiriöstä ja ne ovat koululaisten ja nuorten aikuisten tavallisimpia terveysongelmia. Ne voivat pahimmillaan johtaa työkyvyttömyyteen tai syrjäytymiseen. Heille tulee tarjota mahdollisimman varhaisessa vaiheessa matalan kynnyksen ohjausta, neuvontaa ja tukea jo kouluissa ja opiskelupaikoissa. Nuorten palveluihin pitää löytää resursseja, tästä ei voi säästää. Nuorissa on tulevaisuus!