Jaana Syrjänen

sopimusasiantuntija, lähihoitaja
Ikä: 46
Hyvinvointialue: Keski-Uusimaa
Kunta: Järvenpää
Kaupunginosa: Järvenpää

Olen 46-vuotias kahden aikuisen lapsen äiti. Olen ollut mukana politiikassa viisi vuotta, toiminut Keusoten kuntayhtymän hallituksessa ja nyt hyvinvointialueen kehittämis ja tulevaisuuslautakunnassa varajäsenenä tämän kauden. On ollut ilo olla vaikuttamassa ja kehittämässä hyvinvointialueen päätöksen teossa, haluan olla myös jatkossakin mukana kehittämässä kuntalaisten palveluita ja henkilöstön työhyvinvointia. Julkiset palvelut tulee turvata ja jokaisella on oikeus oikea aikaiseen palveluun.

tekoon, seurata mihin suuntaan asukkaiden sote palveluita viedään. Sekä miten henkilöstön työssä jaksamista on tuettu, kehitetty. Haluan olla myös jatkossa tekemässä hyvinvointialueestamme asukkaiden ja henkilöstön parasta ajatellen.

Minulle tärkeää

Hyvinvointialueiden palveluiden turvaaminen.

Hyvinvointialueiden palveluita ei tule heikentää enempää, palveluita tulee kehittää ja asukkaiden tulee saada oikeanlaista hoitoa oikeaan aikaan. Lasten ja nuorten mielenterveyspalveluita tulee lisätä, tällä hetkellä mielenterveysongelmat ovat kasvussa ja niiden ennaltaehkäisyyn on tehtävä työtä, lisäämällä matalan kynnyksen palveluita sekä tehdä yhteistyötä kuntien kanssa, lisäämällä matalan kynnyksen palveluita mm. kouluun.

Ikääntyneiden palveluiden turvaaminen

Ikäihmisten palvelut tulee turvata, ikäihmisen tulee saada hoitoa ympärivuorokauden mikäli siihen tarvetta on. Ympärivuorokautista hoitoa tulee saada oikeaan aikaan, kotona asuva ikä ihminen pärjää tiettyyn rajaan asti kotona palveluiden turvin mutta koti ei ole kaikille se oikea paikka asua elämän loppuhetkillä. Tarvitaan ympärivuorokautista hoitoa tukemaan hyvä loppuelämä ikä ihmisille.

Henkilöstön mitoitus ja työssä jaksaminen.

Henkilöstön mitoituksesta ei tule tinkiä. Tarvitaan riittävät resurssit turvaamaan asukkaiden hoitoa. Teknologia ei korvaa ihmistä, siitä on kyllä apuja mm.kirjaamisessa, lääkkeiden jaossa jne. Mutta edelleen tarvitaan hoitohenkilöstöä turvaamaan asukkaan hyvä hoito.
Henkilöstön työssä jaksamista tulee tukea ja lisätä. Oikealla resurssien kohdistamisella ja johtamisella saadaan hyvinvoiva henkilöstö.