
Olen kolmen koululaisen isä Espoosta ja ensimmäiseltä koulutukseltani olen ekonomi. Nelikymppisenä lähdin opiskelemaan psykologiaa ja tällä hetkellä toimin lastensuojelussa johtavana psykologina Helsingin kaupungin lastenkodeissa. Aikaisemmin olen työskennellyt liike-elämässä mm. taloushallinon ja palkitsemisen parissa. Psykologina olen toiminut myös kouluissa, joissa erilaisten oppijoiden tarpeet ovat tulleet minulle tutuiksi. Haluan säilyttää hyvinvointiyhteiskunnan, joka on minullekin mahdollistanut koulutuksen lisäksi tuen elämän ennakoimattomuuksissa kuten työttömyyden ja sairauksien kohdatessa. Vapaa-ajalla harrastan kuntoilua, kulttuuria ja lukemista sekä ala- ja yläkoulun matematiikkaa lasteni kanssa;) . Julkisen sektorin työurani aikana minulle on tullut selväksi, että Sote:n palveluksessa työskentelevät ammattilaiset, jotka voivat hyvin, myös tuottavat hyvälaatuisia palveluja ja pienemmällä sairauspoissaoloilla. Pyrin edistämään hyvää johtamista myös työhyvinvoinnin osalta.
Minulle tärkeää
Hoitoon päästävä nopeasti - erityisesti nuorten mielenterveyspalveluihin
Hoitoon on päästävä kiireettömissä tapauksissa vähintään kahdessa viikossa. Tämän pitää koskea myös mielenterveyttä. Vanhusten hoivakotien hoitajamitoitusta ei saa pienentää. Lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelujen osalta avun kynnykset pitää poistaa ja panostaa varhaisen vaiheen tukeen niin neuvolapalveluissa kuin koulu- ja perusterveydenhuollossa.
Taloudellisesti kestäviä ja oikeudenmukaisia hyvinvointipalveluja
On taloudellisesti kustannustehokasta ja järkevää panostaa ennaltaehkäiseviin mielenterveyspalveluihin kouluissa ja perusterveydenhuollossa, jolloin säästöjä syntyy, kun raskaampia ja kalliimpia palveluja esim. lastensuojelussa ei tarvita siinä määrin kuin tällä hetkellä. Kehittämällä sote-palveluja syntyy kestäviä säästöjä, kylmillä leikkauksilla ne ajetaan alas ja sitten ostetaan kalliilla ulkoistuspalveluja, esim. kodin ulkopuolelle sijoitettu lapsi maksaa yli 10 000 euroa kuussa.
Työssään hyvinvoivat sote-ammattilaiset pitävät meistä hyvää huolta
Hyvinvointia ja sosiaali- ja terveyspalveluja tuottavien ammattilaisten työhyvinvoinnista on pidettävä huolta, jotta he jaksavat pitää meistä huolta. Hyvä palveluiden laatu edellyttää myös riittävää määrää tekijöitä. Jokaisella pitää olla oikeus hyvään johtamiseen. Myös työhyvinvointia on johdettava aktiivisesti.