Hei! Olen yrittäjä ja toimin vapaaehtoistyöntekijänä ohjaten vertaistukiryhmää päihderiippuvaisten läheisille. Toimin Sonzan puheenjohtajana, Hyvinkäänkylän työväenyhdistyksen johtokunnassa ja Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden lautamiehenä.
Haluan lähteä edistämään kaupungin, hyvinvointialueen ja kolmannen sektorin yhteistyötä. Turvallisuuden, syrjäytymisen ennaltaehkäisyn ja matalan kynnyksen palveluiden puolesta, haluan olla varmistamassa, ettei kukaan jäisi yksin ja vaille tarvitsemiaan palveluita. Tärkeää on erityisesti heikoimmassa asemassa olevien tasa-arvoinen kohtelu, palveluiden parempi saatavuus, syrjäytymisen ennaltaehkäisy sekä se, että kaikilla meillä on hyvä ja turvallinen kaupunki asua. Vapaaehtoistyöni nuorten ja heidän läheistensä hyväksi on erityisen lähellä sydäntäni. Omien kokemuksieni myötä haluan olla vaikuttamassa palveluihin ja niiden saatavuuteen, kehittämässä uusia tapoja toimia ja pitää heikoimmassa asemassa olevien puolta!
Minulle tärkeää
Mielenterveysambulanssi myös päihderiippuvuussairauden apuna.
Nuorten osalta päihderiippuvuudet ovat lisääntyneet huomattavasti. Meidän tuleekin parantaa palveluitamme hoitoonpääsyn varmistamiseksi. Hyvinvointialueellamme voisimme kokeilla mielenterveysambulanssia, jonka kautta tavoittaisimme ne ihmiset, joilla taustalla myös päihderiippuvuutta. Palveluiden saatavuudesta ja sijainnista täytyy avun tarvitsijan löytää helpommin tietoa, jotta jokainen meistä saa tarvitsemansa avun nopeammin.
Yhdistysten ja hyvinvointialueen yhteistyö
Yhdistysten tekemä työ hyvinvointialueen palveluiden tukena on hoitoonpääsyn kannalta erittäin tärkeässä roolissa. Yhdistysten matalan kynnyksen toiminta tukee hoitoonpääsyn viivästyessä ihmisiä mm. mielenterveys- ja päihdeongelmien kanssa, jolloin voimme välttyä ongelmien pahenemiselta. Kolmannen sektorin ja hyvinvointialueen yhteistä toimintaa tulee kehittää entisestään, jotta matalan kynnyksen palvelut eivät ruuhkautuisi hyvinvointialueellamme.
Hyvinvointialueen tehtävät riippuvuus- ja mielenterveysongelmiin sairastuneiden läheisille
Olen aina ollut heikoimmassa asemassa olevien puolestapuhuja. Läheisten rooli jaksamisen suhteen näiden sairauksien ohella on läheisille hyvin raskasta. Vaikka meillä onkin vertaistukiryhmiä mm. päihderiippuvaisten läheisille, on myös huomioitava hyvinvointialueen tehtävät tämän sairauden kanssa kamppailevien läheisille. HVA:n tiedottaminen sairaudesta ja eri tukipalveluista auttaa läheisiä jaksamaan ja ymmärtämään sairautta sen aikana, jolloin läheisten omat voimavarat tuntuvat olevan lopussa.