Tawar Salari

Kätilö, Sairaanhoitaja, terveystieteiden opiskelija
Ikä: 29
Hyvinvointialue: Varsinais-Suomi
Kunta: Turku

Olen Tawar Salari, kätilö, sairaanhoitaja ja terveystieteiden maisteriopiskelija. Minulla on pitkä kokemus eri luottamustehtävissä. Tällä hetkellä toimin Demarinaisten varapuheenjohtajana ja Turun kaupungin terveys- ja hyvinvointilautakunnan varajäsenenä.

Kaiken voi tehdä reilummin! Vaaliteemani keskiössä on hyvinvointi, tasa-arvo ja turvallinen arki. Uskon siihen, että jokaisen kuuluu elää arvokasta elämää riippumatta taustasta, taloudellisesta tilanteesta tai terveydentilasta. Näiden teemojen parissa olen tehnyt töitä konkreettisesti ja nyt haluan edistää niitä myös politiikan saralla. Nämä eivät ole vain sanoja, vaan käytännön toimenpiteitä oikeudenmukaisemman ja inhimillisemmän yhteiskunnan rakentamiseksi.

Minulle tärkeää

Nopea hoitoon pääseminen

Hoitoon pääsyn nopeuttaminen on yksi ensisijaisista tavoitteistani. Liian moni joutuu odottamaan kohtuuttoman kauan hoitoa ja tällä on vakavia seurauksia yksilöiden terveydelle sekä yhteiskunnan toimivuudelle. On varmistettava, että jokainen saa tarvitsemaansa hoitoa ilman epäinhimillisiä pitkiä hoitojonoja. Terveyskeskuksiin ja muihin hoitolaitoksien resursseja on lisättävä merkittävästi. Kun peruspalvelut toimivat tehokkaasti, vältämme turhia käyntejä päivystyksessä ja lievennämme ruuhkia.

Hoito ja ennaltaehkäisy

Vanhustenhoito on tärkeitä, sillä ikääntyvä väestö tarvitsee arvokasta hoitoa. Samalla omaishoitajien jaksamisesta on huolehdittava, koska he ovat iso ja tärkeä resurssi koko yhteiskunnalle. Mielenterveyskriisi vaatii myös resursseja ja ennaltaehkäisyä, jolloin peruspalveluihin kohdistuvat leikkaukset on torjuttava kaikin tavoin. Hoitolaitoksia tarvitaan lisää, kuin myös käsiparejakin. Tämän lisäksi tarvitaan investointeja, jotka turvaavat hyvinvoinnin nyt ja tulevaisuudessa kaikille.

Tasa-arvoiset palvelut kaikille ja hyvät työolosuhteet terveydenhuollon henkilöstölle

Kaikilla on oltava yhtäläinen oikeus laadukkaaseen hoitoon oikea-aikaisesti sijainnista, sosioekonomisen taustasta tai muusta vähemmistö taustasta riippumatta. Hyvinvointialue tarvitsee oikeudenmukaiset saavutettavat palvelut, mitkä toimivat hyvin ja sujuvasti sekä palvelut ovat tasavertaista keskenään. Tämän saavuttamiseksi on panostava hoitohenkilöstöön, joka on hoitojärjestelmän selkäranka. Henkilöstön jaksaminen, palkkaus ja työolosuhteet ovat avain toimivaan terveydenhuoltoon.