Miikka Roslöf

Ikä: 23
Hyvinvointialue: Pirkanmaa
Kunta: Tampere
Kaupunginosa: Härmälä

Moro! Oon kotoisin Nokialta, mutta viimeiset vuodet asustellut täällä Tampereella. Opiskelen nyt neljättä vuotta historiaa Tampereen yliopistossa, jossa opinnoissa keskityn talous-, yritys- ja hyvinvoinnin historiaan. Politiikka taas on kiinnostanut itseäni aina, mutta nyt halusin lähteä viemään asioita eteenpäin asettumalla ehdolle kunta- ja aluevaaleissa. Minulle tärkeää on se, että asioita tehdään pitkäjänteisesti ja kestävästi, autetaan heitä, jotka tarvitsevat apua ja keskitytään kuntalaisten hyvinvointiin. Siihen kuuluu niin toimivat palvelut, kuten kestävä talous. Tällä hetkellä toimin Demariopiskelijoiden ja Tampereen demarinuorten hallituksissa. Intoa ja osaamista riittää, ja haluankin päästä ajamaan itselle tärkeitä asioita Tampereen kunnan ja Pirkanmaan hyvinvointialueen päätöksenteossa. Omalle kampanjalle keskeistä on nuorten ja nuorten aikuisten hyvinvointi.

Minulle tärkeää

Ennakoivat mielenterveyspalvelut

Henkinen hyvinvointi on olennainen osa arjessa jaksamista ja hyvää elämää. Tämän vuoksi Tampereella täytyy panostaa ennakoiviin mielenterveyden palveluihin pitkäjänteisesti. Esimerkiksi peruskoulun ja toisen asteen terveystarkastuksiin kuuluisi ottaa mukaan psykologille tai muulle mielenterveydenalan ammattilaiselle keskustelu. Tämä auttaa tunnistamaan mielenterveydenpalvelujen tarpeen ajoissa ja vähentämään stigmaa niiden ympärillä. On erittäin kallista yhteiskunnalle, jos nuoret syrjäytyvät.

terveysongelmien ennaltaehkäisy

Terveysongelmat ovat yhteiskunnalle edullisimpia silloin, kun ne ehkäistään ennalta. Tästä hyvä esimerkki on Pohjois-Karjala-projekti. Vahvistetaan Pirkanmaan hyvinvointialueella terveyden edistämishankkeita . Esimerkiksi lisäämällä päihdekasvatusta kouluissa nyt, kun huumeiden käyttö ja huumekuolemat ovat lisääntyneet.

Matalankynnyksen palvelut

Mielenterveysongelmiin on reagoitava ennen niiden vaikeutumista. Kaikkea ei voida ennaltaehkäistä, joten on tärkeää kannustaa ihmisiä hakemaan apua ajoissa ja varmistaa selkeät palvelupolut. Esimerkiksi mielenterveysambulanssin pilotointi on hieno kokeilu, joka tarjoaa nopeaa apua.