
Minulla on pitkä työura terveydenhuollossa potilastyössä, hallinnossa, kouluttajana ja työnohjaajana. Erityisosaamistani ovat mielenterveystyöhön, varhaiseen vuorovaikutukseen, vanhemmuuteen, moniammatilliseen yhteistyöhön sekä somaattiseen sairastamiseen aiheuttamaan kuormitukseen liittyvät asiat. Viimeiset työvuoteni toimin päätoimisena toimihenkilöiden työsuojeluvaltuutettuna PPSHP:sa sekä Pohteella . Tunnen siis Pohteen toimintoja varsin monipuolisesti. Työskentelen yhä perhekurssien ohjaajana potilasjärjestöille.
Kahdessa Oulun kaupunginvaltuustossa olen ollut varavaltuutettuna. Jäsenenä olen ollut sivistys- ja kulttuurilautakunnassa, Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen johtokunnassa sekä tarkastuslautakunnassa. Järjestötaustaa minulla on Tehyssä ja Sairaanhoitajaliitossa. Harrastan liikuntaa, kulttuuririentoja, dekkareita, puutarhanhoitoa, luonnossa liikkumista, marttailua, neulomista sekä reissailua. Olen yli kolmekymppisen tyttären äiti. Asun Pultti-kissani kanssa.
Minulle tärkeää
oikea-aikasinen hoidon arvio sekä hoitoon pääsy
Hoidon arvioon täytyy päästä vaivattomasti, jotta tarkoituksenmukainen tutkimukset ja hoito pystytään järjestämään. Hoitoprosessin alussa pitää jo olla erikoisosaamista vaativaa ammattitaitoa, jotta säästytään turhilta kärsimyksiltä ja viiveiltä sekä pystytään auttamaan potilasta välittömästi tai ohjaamaan tarkoituksenmukaisempaan hoitopaikkaan. Hoitoprosessi aloitus tapahtuu useinmiten perusterveydenhuollossa, jota on vahvistettava esim. omalääkäri- ja omahoitajamallien kehittämisellä.
Henkilöstö
Osaava henkilöstö on terveydenhuollon suurin resurssi. Osaamisen kehittämistä tarvitaan. Pohteella on oltava riittävästi resursseja; rahaa ja työaikaa käytettävissä siihen. Terveydenhuolto kehittyy nopeasti ja käyttöön on pystyttävä ottamaan jatkuvasti sekä uusia menetelmiä että laitteita.
Moniammatillista yhteistyötä on kehitettävä. Kaikki ammattikunnat ovat toistensa työstä riippuvaisia.
Työhyvinvointi vaatii kehittämistä. Työterveyshuoltoon on sisällytettävä muutakin lain vaatima minimi.
Yhteistyö kuntien kanssa
Kuntin tehtävä on yhä edelleen terveyden edistäminen sekä ennaltaehkäisevä työ. Sen täytyy tapahtua yhteistyössä hyvinvointialueiden kanssa varsinkin rajapintoihin esim. varhaiskuntoutukseen ja terveysneuvontaan liittyen. Henkilöstön on molemmin puolin tunnettava toistensa toimintoja.
On myös huolehdittava siitä, ettei kuntien ja hyvinvointialueen välillä pääse syntymään eturistiriitoja, josta esim. entisten kuntien omistamien tilojen käyttö voi olla taloudellinen riskitekijä.