Marianne Koikkalainen

sosiaalityöntekijä, ytk
Ikä: 37
Hyvinvointialue: Keski-Suomi
Kunta: Jyväskylä
2467

Olen sosiaalityöntekijä ja yhteiskuntatieteiden kandiaatti (JYU) sekä omaan taustaa matkailun Restonomina (JAMK).Työkokemukseeni kuuluu reilun kymmenen vuoden kaupanalan kokemus,josta siirryin sosiaalityön ja yhteiskunnallisten asioiden pariin.Olen toiminut sosiaalityöntekijänä Keski-Suomessa lastensuojelun ja sijaishuollon rajamaastossa sekä viimeisimpänä maahanmuuttajien parissa vastaanottokeskuksessa.Koronavuotena 2021 työskentelin tutkimusavustajana Jyväskylän Yliopiston koordinoimassa MoRa-hankkeessa,jossa tutkittiin rakenteellista sosiaalityötä, sote-huollon palvelujärjestelmää sekä maakunnallisten hyvinvointialueiden toimintaa ja päätöksentekoa.
Toimin tällä hetkellä Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaravaltuutettuna (2022-25),Jyväskylän ylioppilaskunnan (JYY) edustajistossa sekä Jyväskylän Työväenyhdistyksen (JTY) johtokunnassa. Aiempia luottamustehtäviä löytyy mm.Keski-Suomen Talentian, Keski-Suomen Osaamiskeskuksen, Suomen YK-nuorten (pj2021) sekä Allianssin hallituksista

Minulle tärkeää

1. Vastuullinen, kestävä ja pitkäjänteinen lapsi- ja perhepolitiikka

Meidän tulee tehdä vastuullista, pitkäjänteistä ja kestävää lapsi-ja perhepolitiikkaa, jonka tavoitteena on poistaa lasten nuorten ja perheiden eriarvoisuus.

Tavoitteena on:

1. Tehdä vastuullista kestävää ja pitkäjänteistä lapsi-ja perhepolitiikkaa
2. Poistaa lasten nuorten ja perheiden välinen eriarvoisuus
3. Vähentää lapsiperheköyhyyttä
4. Lisätä lasten nuorten ja perheiden luottamusta tulevaisuuteen

2. Sote-henkilöstön riittävyys ja saatavuus sekä laadukaat ja saatavilla olevat palvelut

Pula sote-palveluiden henkilöstöstä on yhteiskunnan suurimpia haasteista, sillä lähes kaikilla Hyvinvointialueilla on sote-alan ammattilaisista saatavuusongelmia.

Tavoitteena on luoda edellytyksiä sekä etsiä ja yhteen sovittaa ratkaisuja työpaikkojen ja työnhakijoiden kohtaannon parantamiseksi. Tämä tehdään mm. vaikuttamalla työn veto-ja pitovoimatekijöihin, työhyvinvointiin, kehittämällä johtamis-ja yhteistyörakenteita sekä lisäämällä palveluiden vaikuttavuutta.

3. Mielenterveys on tärkeä osa yksilön ja koko yhteiskunnan hyvinvointia

Hyvä mielenterveys ei ole vain mielen sairauksien puuttumista. Mielenterveys on yksittäisen ihmisen, hänen läheistensä ja koko yhteiskunnan tärkeä voimavara. Siksi on tärkeää pitää kiinni hoitolupauksesta, joka koskee sekä fyysisiä että psyykkisiä terveyshaasteita.

Tavoitteena:  
1. Mielenterveys pääomana
2. Lasten ja nuorten mielenterveyden rakentuminen arjessa
3. Mielenterveysoikeudet  
4. Ihmisen tarpeiden mukaiset, laaja-alaiset palvelut  
5. Hyvä mielenterveysjohtaminen

Vaalikoneet