Kia Hänninen

Ikä: 31
Hyvinvointialue: Etelä-Karjala
Kunta: Taipalsaari

Olen Kia Hänninen, 31-vuotias neljän lapsen äiti ja yrittäjä Taipalsaarelta. Olen toiminut vuodesta 2024 Kaakkois-Suomen SDP:n piirihallituksen jäsenenä ja lisäksi toimin puolueen ohjelmatyössä Yrittäjyystyöryhmän jäsenenä.
Pienten lasten äitinä olen oppinut, ettei terveydelliset ongelmat tule kello kaulassa ja että meistä jokainen joutuu aika ajoin turvautumaan terveydenhuollon ammattilaisen apuun. Tietyt asiat eivät aina ole omissa käsissämme ja terveys sekä hyvinvointi ovat hyvä esimerkki tämän kaltaisesta tilanteesta.
Me Etelä-Karjalassa tarvitsemme edunvalvontaa, jotta löydämme ratkaisuja, joilla turvaamme hoitoonpääsyn, pelastuslaitoksen tavoitettavuuden ja henkilöstön hyvinvoinnin. Emme voi antaa yksityisen terveydenhuollon kävellä julkisen terveydenhuollon yli.
Alueemme asukkaiden tulee jatkossakin saada hyvää hoitoa ajoissa, oikea-aikaisesti ja yhteiskuntaluokkaan katsomatta.
Hyvinvoinnin tulee ulottua myös henkilöstöön. Johtamista ja työn joustavuutta tuleekin kehittää.

Minulle tärkeää

Kahden viikon hoitotakuu ja hoitoon pääsy

Kunnasta tai kaupunginosasta riippumatta jokainen on oikeutettu yhdenvertaisesti hyvään ja laadukkaaseen hoitoon sekä palveluiden oikea-aikaisuuteen. Kahden viikon hoitotakuusta tulee pitää kiinni, jotta ennaltaehkäisemme myöhästyneestä hoidosta koituvat ongelmat ja haitat. Palveluiden tulee olla saatavilla tarpeeksi matalalla kynnyksellä ja hoitoaikoja tulee olla riittävästi. Kahden viikon hoitotakuun ja hoitoon pääsyn turvaamiseksi tulee olla tarpeeksi henkilöstöä.

Palveluiden turvaaminen

Alueen palvelut tulee turvata ja niitä tulee kehittää oli sitten kyse matalan kynnyksen mielenterveyspalveluista tai pelastustoimesta. Palvelut tulee ulottua joka ikäluokkaan ja laajasti eri tarpeisiin. Alueemme asukkaat eivät saa joutua eriarvoiseen asemaan palveluiden saatavuudessa muihin alueisiin verrattuna. Laajan päivystyksen sairaalasta tulee taistella jatkossakin. Palveluiden saatavuus tuo turvallisuutta ja lisää hyvinvointia.

Johtaminen, työn organisointi ja työhyvinvointi

Johtamista tulee kehittää, jotta työ organisoidaan hyvin. Hyvin organisoitu työ on tehokasta, työntekijöitä palkitsevaa sekä sitouttavaa. Työntekijän perehdytykseen ja kouluttamiseen tulee varata tarvittavat määrät resurssia. Kriisin kohdatessa työntekijää on joustoa löydyttävä. Osittaiselle työlle on löydyttävä ratkaisuja ja toisaalta taas, jos tilanne vaatii sairauspoissaoloa tulee esimiehen olla työntekijän tukena, jotta paluu työelämään on mahdollisimman mutkatonta.