Hannele Gröndahl-Turpeinen

kampaaja-yrittäjä
Ikä: 64
Hyvinvointialue: Länsi-Uusimaa
Kunta: Espoo
Kaupunginosa: Perkkaa
2646

Olen 64-vuotias kampaaja-yrittäjä. Asun Perkkaalla puolisoni kanssa . Viime vaaleissa pääsin Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikuntaan varajäseneksi. Olen aktiivinen myös muissa luottamustehtävissä, kuten Suur-Leppävaaran demareiden johtokunnassa, Leppävaaran Seurakuntaneuvoston jäsen, Espoon seurakuntien kiinteistöjaoston jäsen, Espoon yhteisen Kirkkovaltuuston varajäsen, Perkkaa puiston paikoitustalon hallituksen puheenjohtaja, Perkkaa-Vermo ry puheenjohtaja ja EKYL hallituksen varajäsen.
Vapaaikaani kuuluu kulttuuritapahtumat kaikissa muodoissaan. Erityisesti musiikki on lähellä sydäntäni.
Kesäisin palstaviljely vie aikaa ja on rentouttavaa kuten, myös luonnossa vaeltelu. Metsän hiljaisuudessa vaeltelu on loistava kunnonkohottaja, sekä kasvien, lintujen ja hyönteisten tarkkailu on mielenkiintoista.

Minulle tärkeää

Terveydenhoito

Kiireettömään hoitoon kahdessa viikossa. Ei kiireelliseen hammashoitoon kahdessa viikossa. Terveydenhoidon tulee olla keskitetysti alueen huolehdittavana. Yksityisiä palveluntarjoajia voi käyttää täydentämään, kuten suunterveydessä ja syöpäseulonnoissa. Mielenterveyspalveluihin ensi kontakti tulee olla välittömästi ilman ajanvarausta. Asiakas suhteessa voidaan apuna käyttää myös etä-, digi- ja liikkuvia palveluita. Jokaisen saavutettavissa tulee olla vähintään liikkuva. Omalääkäri malli takaisi

Pelastustoimi

Pelastustoimen resurssit on taattava. Kaluston on oltava ajanmukainen ja henkilöstön määrä riittävä. Työ on raskasta ja näin vappaa-ajan jaksotus ja riittävä vapaa-aika on tärkeä. Palokunnan ja ensihoidon tarpeessa on aina kiire eikä se kysy aikaa. Sopimuspalokuntien tulevaisuus on turvattava.

Sosiaalitoimi

Lastensuojeluun on panostettava enemmän. Painopiste perheiden kokonaisvaltaiseen apuun heti, kun ongelma ilmenee ja näin vältytään tarpeettomilta huostaanotoilta. Koulun, sosiaalitoimen, terveydenhuollon ja poliisin yhteistyö on palautettava. Resursseja on lisättävä varhaiseen tukeen ja matalankynnyksen yhteydenottoihin. Lapsia ja nuoria ei saa hypyyttää paikasta toiseen, vaan on oltava vakituinen ammattilainen tavattavissa, jotta luottamussuhde syntyy.
Sosiaalitoimen henkilöstöä on lisättä

Vaalikoneet