![](https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/avoine.sense.prod/instance/sdp/addon/profilepic/1009428fe76d14de36b225b989df52d3.jpg)
Olen Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja. Olen saanut kunnian johtaa ensimmäistä aluehallitusta, joka ei ole ole tienä sileä. Olen ollut politikassa mukana mukana yli 20 vuotta ja kokemusta on kuntapolitiikasta ja konsernin yhtiön hallitustyöstä. Hyvinvointialueen toiminta on minulle tuttua koska olen työskennellyt ruohonjuuritasolla ja olen pirun ylpeä siitä. Eduksi luen että tunnen useita eri aloja etenkin sairaalan toiminnasta, sosiaalihuollosta myös tämän vaalikauden oppien myötä ja pelastustoimi oli jo tuttu liikelaitos ajoilta. Palkkapalveluiden liiketoimintapäällikkönä olen oppinut paljon työelämän lainsäädännöstä, samoin toimin KT:n hyvinvointialuejaoston varapuheenjohtaja. Työllisyysrahaston hallintoneuvostoon pääsin viime syksynä. Uskon että minulla on paljon annettavaa edelleen ja tietysti tavoitteena on keskittyä parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen aluevaaleissa ja tavoitella vastaavaa pestiä. Olen käytettävissä.
Minulle tärkeää
Peruspalvelut
Nykyisellään ei peruspalvelut ole riittävät. Erityisesti palveluihin pääseminen on sangen vaikeaa ajoittain. Uudistaisin peruspalveluita, kehittämällä omalääkärimallia asukkaiden / kansalaisten lähtökohdista. Uudistamalla itsehoitopolkua ja tuomalla myös uutta teknologiaa. Liikkuvat palvelut haja-asutusalueille on ollut koko minun puheenjohtaja kauden aikana esillä ja jatkan loppuun saakka. Tiedän, että näistä saadaan terveyskeskuksen omaisia ja järkeviä jos vain halutaan.
Lasten ja nuorten palvelut keskiöön
Nykytilanne on Kymenlaaksossa kestämätön. Meillä on paljon koulupudokkaita ja vähävaraisuutta. Aiemmassa vaiheessa tulee tunnistaa lapsen ja nuoren elämän tai oppimisen haasteet. Huolestuneena seuraan mielenterveyden ongelmien kasvua. Hyvinvointialue voi tukea koulun toimintaa ja päinvastoin. Mutta otetaan asiat vakavasti, eikä vähätellä. Vaaditaan ja kuunnellaan. Tunnistetaan asuinalueet, joissa on haasteita - tukea enemmän. Matalan kynnyksen paikkoja ja tukea.
Ikäihmiset keskiöön
Ikäihmiset on voimavara, ei suinkaan taakka. Mitä enemmän tarjoamme yhteiskuntana ennaltaehkäisevää, järkevää ja motivoivaa tekemistä ihmisille - sitä pidempään ja hyvinvoivana ihmiset elää. Kannustetaan hyvinvoinnin edistämisen kautta terveisiin elämäntapoihin, pyritään etsimään keinoja yksinäisyyteen. Tehdään yhteistyössä järjestöjen ja kunnan kanssa. Asumispalvelut tulee saada Kymenlaaksossa kohtaamaan tarpeeseen.