Niina Alho

aluehallituksen varapuheenjohtaja, terveystieteiden maisteri
Ikä: 42
Hyvinvointialue: Varsinais-Suomi
Kunta: Kaarina
Kaupunginosa: Kaarina

Olen kaarinalainen perheenäiti, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja aluevaltuutettu. Työskentelen Varhan aluehallituksen varapuheenjohtajana ja opiskelen kauppatieteitä. Koulutukseltani olen lähihoitaja, sairaanhoitaja ja terveystieteiden maisteri, ja toisinaan olen ehtinyt myös keikkailemaan sairaanhoitajana.

Päätöksenteossa pidän tärkeänä yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja sitä, että ratkaisut perustuvat tietoon. Sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen on oltava sujuvia, oikea-aikaisia ja saavutettavia, ja ne on turvattava julkisella rahoituksella. Palveluiden järjestämisessä tarvitaan inhimillisyyttä, taloudellista vastuullisuutta ja kykyä sekä uskallusta hyödyntää tutkimustietoa.
Olen saanut olla mukana rakentamassa hyvinvointialuetta sen alusta lähtien, ja tämä työ motivoi minua edelleen. Haluan jatkaa työtä sen puolesta, että päätöksenteko perustuu tietoon ja että palvelut vastaavat ihmisten tarpeisiin.

Minulle tärkeää

Panostamalla lapsiin ja nuoriin panostetaan tulevaisuuteen

Lasten ja nuorten syrjäytymistä ja eriarvoistumista on ehkäistävä.
Lapsiperheille on tuotettava matalankynnyksen palveluita, joita on tarjolla heidän omissa kasvu- ja oppimisympäristöissään (perhekeskuspalvelut koulujen ja päiväkotien yhteyteen).
Nuorten mielenterveyspalveluita on edelleen vahvistettava.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden on oltava kaikkien saatavilla

Meidän on edelleen panostettava enemmän perustason palveluihin ja ennaltaehkäisyyn. Näin säästetään erikoissairaanhoidon ja raskaampien sosiaalihuollon kustannuksissa.
Perusterveydenhuollon 14 vuorokauden hoitotakuusta on pidettävä kiinni. Ihmisten on saatava apua terveyskeskuksista entistä nopeammin. Näin vältytään ongelmien syvenemiseltä ja hillitään kustannusten kasvua.
Hyvinvointialueen palveluissa on varmistettava tasavertainen saatavuus ja korkea laatu kaikille sen asukkaille.

Arvokas ikääntyminen ja hyvän hoivan tulee olla perusoikeus.

Ikäihmisten kuntoutukseen on edelleen panostettava. Tarvittavalla kuntoutuksella edistetään ikääntyneiden toimintakykyä ja hillitään raskaampien palveluiden tarvetta. Kun toimintakyky heikkenee, on ikääntyneille tarjottava heidän tarvitsemia palveluita viivytyksettä.
Ympärivuorokautisen palveluasumisen kriteereitä ei saa enää tiukentaa.
Omaishoitajien jaksamista on tuettava.