Meillä taitaa olla sama suunta

Tytti Tuppurainen, 43

kansanedustaja, FM

Oulu

Oulu

21

Tytti Johanna Tuppurainen on 42-vuotias filosofian maisteri, kansanedustaja ja Oulun kaupunginvaltuutettu vuodesta 2000. Syntyisin Tuirasta, asuu nyt Heinäpäässä. Uusperheeseen kuuluu Raksilasta kotoisin oleva mies, kaksi täysi-ikäistä tytärtä, yksi opiskelijanuorukainen, lukiolaispoika sekä 2-vuotias belgianpaimenkoira Rosa. Tytti harrastaa koiranhoitoa, lukemista, sauvakävelyä, venäjän opiskelua sekä saunomista. Hän on ammattiliitto JHL:n ja osuuskunta Tradekan edustajiston jäsen ja mm. Demarinaisten ja Suomen YK-liiton puheenjohtaja.

Minulle tärkeää

Hyvinvointi ja oikeudenmukaisuus

Suomi on pidettävä pohjoismaisena hyvinvointivaltiona, joka on kuuluisa tasa-arvosta ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta. Ihmisten hyvinvointiin on voitava satsata, jotta kaikilla olisi ihmisarvoinen elämä ja uskoa tulevaisuuteen. Ikäihmisten palveluihin ja vanhusten hoitoon on turvattava riittävät resurssit. Vammaispalvelut on turvattava. Lapsiperheiden ja yksinasuvien asemaa on kohennettava. Jokaiselle on turvattava työ, jolla tulee toimeen sekä säällinen toimeentulo.

Koulutus ja osaaminen

Koulutus ja osaaminen ovat investointeja tulevaisuuteen. Varhaiskasvatusoikeus on palautettava kaikille. Toisen asteen opinnoista on tehtävä maksutonta sekä laajennettava oppivelvollisuutta kattamaan toinen aste. Meillä pohjoisessa koulutuspaikkoja on lisättävä vastaamaan nuorisoikäluokkien kokoa. Oulun yliopiston perusrahoitus on saatava samalle tasolle etelän isojen yliopistojen kanssa. Työelämän muutos huomioiden on lisättävä resursseja aikuiskoulutukseen.

Pohjoisen puolesta

Pohjoiseen tarvitaan tulevaisuusinvestointeja. Kaksoisraide on ulotettava Ouluun asti, ja koulutuspaikkoja on lisättävä vastaamaan nuorisoikäluokkien kokoa. Pohjoisen herkkää luontoa on suojeltava. Ihmisen hyvinvointi riippuu luonnon tasapainosta. SDP:llä on vahvat näytöt toimista, joilla ihmisten toiminta on saatu sopusointuun luonnonsuojelun kanssa. Poronhoitolaki on päivitettävä.
Ehdokashaku