Meillä taitaa olla sama suunta

Tuula Peltonen, 56

erityisluokanopettaja, kasvatustieteen maisteri

Keski-Suomi

Jämsä

127

Olen jämsänkoskelainen erityisluokanopettaja. Toimin kansanedustajana vuosina 2007-15. Erityisluokanopettajana opetan oppimisvaikeuksia kuntouttavan opetuksen luokassa. Olen työskennellyt myös kaupallisella alalla mm. vuolukiviuunien markkinoinnissa, pankissa, oikeusaputoimistossa ja yrittäjänä. Olen Jämsän kaupunginvaltuutettu, sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja sekä Akava Keski-Suomen puheenjohtaja. Toimin myös SIW:n (Socialist International Women)varapuheenjohtajana. Olen kotoisin Pohjois-Karjalasta, Juuasta. Keski-Suomessa olen asunut vuodesta 1990 alkaen. Harrastuksiini kuuluvat mm. laulaminen ja suomenpystykorvat.

Minulle tärkeää

Hyvä koulu

Erityisluokanopettajana tunnen koulumaailman ongelmia ja tarpeita. Eduskunnassa perustin Hyvä koulu-työryhmän, joka kokosi yhteen koulutuksen asiantuntijoita edistämään koulun asioita. Koulutukselle on turvattava riittävät resurssit. Jokaisessa koulussa pitää olla mahdollisuus turvallisiin ja terveisiin tiloihin. Opettajille on turvattava työrauha opettamiselle, liika muutos tuo levottomuutta ja aiheuttaa työuupumusta. Opetusryhmien koko on pidettävä riittävän pienenä.

Hyvä elämä

Jokaiselle lapsella on oikeus turvalliseen lapsuuteen ja hyvään huolenpitoon. Opinpolun pitää jatkua aina varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle ja korkeakoulutukseen. Työelämässä on oltava mahdollisuus koulutusta vastaavaan työhön ja toimeentulon turvaamiseen. Eläkkeelle on voitava siirtyä terveenä ja toimeentulo turvattuna. Ikäihmisille on taattava hyvä hoiva ja hoito sekä mahdollisuus mahdollisimman normaaliin hyvään arkeen ja asumiseen omassa kodissa niin kauan kuin se on mahdollista.
Ehdokashaku