Meillä taitaa olla sama suunta

Tuomas Finne, 39

tuottaja

Helsinki

Helsinki

225

Tuomas Finne on kulttuurituottaja ja musiikkityöläinen Mellunmäestä. Hän työskentelee tuottajana Työväen Sivistysliitossa ja on Elävän musiikin yhdistys Elmu ry:n puheenjohtaja. Omalla toiminnallaan hän pyrkii kasvattamaan nuorten tasa-arvoisia harrastusmahdollisuuksia. Luovaa tekemistä riittää myös vapaa-ajalle ja Tuomas soittaakin kitaraa bändissä. Hänen perheeseen kuuluvat vaimo ja kaksi kouluikäistä lasta.

Minulle tärkeää

Taide ja kulttuuri

Taide ja kulttuuriala tarvitsee kunnon resurssit, jotta alalla voidaan toimia ammattimaisesti. Ei voida olettaa, että taiteilijat tekevät työtään vapaaehtoispohjalla vaan taiteen rahoituksen tulee olla kunnossa. Valtion tulee toimia jatkossakin taiteen ostajana prosenttiperiaatten mukaisesti, jolloin julkista taidetta hankitaan vähintään prosentilla rakennushankkeiden kokonaisbudjetista.

Nuorten hyvinvointi

Nuoret tarvitsevat hyviä harrastuksia, jotka ovat kohtuuhintaisia ja osittain ilmaisia. Koulupäivän puitteissa tulee voida järjestää harrastuksia iltapäivällä kunnan tukemana, yhteistyössä urheiluseurojen ja kolmannen sektorin kanssa. Tämä tukee lasten ja nuorten hyvinvointia ja tällöin vanhempien ei tarvitse olla viemässä lapsia urheiluharrastuksiin pitkin kaupunkia työpäivän jälkeen.

Koulutus

Toisen asteen koulutuksen tulee olla kaikille maksutonta, jotta koulujärjestelmämme olisi tasa-arvoinen. Ammattiopetuksen pitää saada lisää resursseja lähiopetukseen. Tällä hetkellä ammattiopetuksessa on vallalla ajatus, jossa oppilailla on vastuu löytää työssäoppimispaikka, joita ei riitä kaikille. Hyvällä opintojen ohjauksella vältetään koulupudokkaiden määrä ja tavoite tulee olla, että jokainen nuori suorittaa vähintään toisen asteen koulutuksen.
Ehdokashaku