Meillä taitaa olla sama suunta

Timo Viitanen, 36

pääluottamusmies, sulattaja

Häme

Hämeenlinna

141

Olen 36-vuotias Iittalan lasitehtaan pääluottamusmies, Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu, Hämeenlinnan kaupunginhallituksen jäsen ja Teollisuusliiton valtuuston jäsen. Kuitenkin omasta mielestäni tärkeimmät tittelit ovat uusioperheen isä ja aviomies. Perheeseeni kuuluu vaimo, kaksi tytärtä ja kaksi lapsipuolta sekä labradorinnoutaja pentu.

Minulle tärkeää

Tuloeroja kavennettava / työ suomessa Turvattava

Suomessa on tuloerot kasvussa, rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy. Ostovoima heikentyy, eikä meidän hyvinvointivaltiossa kaikilla ole edes varaa omaan asuntoon. Lisäämällä työtä Suomessa me voidaan myös turvata tämä. Ei siis helpottamalla irtisanomisia, vaan helpottamalla yritysten työllistämistä. Tällä olisi myös positiivinen vaikutus kansantalouteen.

Lapsiperheet ja lasten oikeudet

Lapsiperheiden köyhyys on selvässä kasvussa. Harrastuksien kustannukset nousee, kaikille lapsille ja nuorille pitää olla tasavertainen mahdollisuus harrastaa. Tasavertainen vanhemmuus on lapsen etu. Eroperheiden lasten tulee olla samassa asemassa riippumatta siitä kumman vanhemman luona asuu. Esimerkiksi koulukyyti turvattava molemmista kodeista.

Eläkkeet turvattava

Onko oikein, että ihmiset, jotka ovat rakentaneet tätä maata ja jotka ovat tehneet pitkän työhistorian sekä kasvattaneet omat lapset, elävät alle köyhyysrajan. Heillä ei välttämättä ole varaa edes lääkkeisiin? Ei ole. Sen takia eläkkeet ja niiden taso tulee turvata.
Ehdokashaku