Meillä taitaa olla sama suunta

Timo Suhonen, 44

Aluetoimitsija

Savo-Karjala

Varkaus

15

Olen Varkautelainen lapsiperheen isä.Teollisuusliiton aluetoimitsija.Aluepolitiikassa vahvasti mukana. Varkauden kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Tällä kaudella SDP puoluevaltuutettu.

Minulle tärkeää

Palkalla tultava toimeen

Suomessa työllä on ansaittava elantonsa. Tämä tarkoittaa sitä että työsuhteiden tulisi olla pääsääntöisesti kokoaikaisia sekä vakituisia. Silpputyöt, nollatuntisopimukset sekä epävarmuus työmarkkinoilla ei ole kenenkään etu. Useana vuonna on tehty maltillisia palkkaratkaisuja. Nykyhallituksen KIKY pakkoratkaisu leikkasi julkisen puolen lomarahoista 30 % Tämä on yksi esimerkki siitä,että korjausliike on tehtävä!

Työsuhdeturvan vahvistaminen

YT lakia tulee uudistaa. Uudistuksessa on tärkeää huomioida se että esimerkiksi monikansalliset miiljoonatulosta tekevät yritykset eivät saa irtisanoa työntekijöitä taloudellisin perustein! Irtisanomisaikoja sekä takaisinottovelvollisuutta tulisi vahvistaa! Suomessa on erittäin helppo tällä hetkellä työnantajan irtisanoa työntekijä.

Koulutuksen on vastattava työelämän tarpeita

Esimerkiksi toisen asteen koulutusta tulee vahvistaa. Tällä hetkellä vallitseva tiettyjen alojen työvoimapula tarkoittaa sitä, että näille aloille on saatava koulutettavia. Tämä tarkoittaa sitä että yhteistyötä on tehtävä laajalla rintamalla, jotta työvoimapulasta kärsivien alojen houkuttelevuutta saataisiin lisättyä!Toisen asteen koulutuksen laadusta tulee huolehtia ja tässä on isossa roolissa mm. resurssit.
Ehdokashaku