Meillä taitaa olla sama suunta

Terhi Leivo-Holmqvist, 63

Asiantuntija, luottamusmies

Vaasa

Pietarsaari

144

Tutustu vaalikonevastauksiini

Olen 63-vuotias, asun Pietarsaaressa ja olen naimisissa. Minulla on 2 jo pois kotoa muuttanutta aikuista poikaa ja yksi 3v lapsenlapsi. Työskentelen UPM Pietarsaaren sellutehtaalla asiantuntijana tuotannossa. Toimihenkilöiden Ammattiliitto Pro:n luottamusmiehenä toiminut vuodesta 2007. Vaikutan myös STTK:n alue- ja paikallistoiminnassa. Pohjanmaan Sosiaalidemokraattien piirihallituksessa toista kautta. Kunnallisia tehtäviä: varavaltuutettu, sivistyslautakunnan jäsen ja suomenkielisen jaoston varapj. Mottoni: Sen minkä otan hoitaakseni, sen parhaan kykyni mukaan hoidan. Arvot: Luottamus, rehellisyys, tasa-arvoisuus, yhdenvertaisuus.

Minulle tärkeää

Nuorissa on tulevaisuus

Tehostettua/erityistä tukea tarvitsevien määrä on kasvanut huolestuttavasti ja siksi onkin järjestettävä riittävät resurssit koulunkäyntiin jokaiselle koulutusasteelle ja järjestettävä yksilöllistä osaamista, ettei kukaan putoa kelkasta tuen puutteen vuoksi. Näin estettäisiin nuoren syrjäytyminen ja kun opiskelu saadaan kiinnostamaan, myös työelämään siirtyminen tulee nuorelle helpommaksi. Riittävän tuen ja resurssien järjestäminen on siis aloitettava jo varhaiskasvatuksesta.

Ikäihmisille arvokas elämä

Vanhustyön hoitajamitoitus kartoitettava ja oltava riittävä.Turvattava resurssit myös kotihoitoon.Ikäihmisten erilaisten harrastusmahdollisuuksien kehittämisen kautta voidaan pitää yllä liikuntakykyä ja muistia.Yhteistä toimintaa järjestämällä ehkäistään yksinäisyyttä ja syrjäytymistä.Palvelut tulee olla yksilöllisiä henkilön tarpeen mukaan.Lääkkeiden korvauksista,Kelakorvattavat ja diabeteslääkkeet,tehdyt leikkaukset on palautettava entisille tasoille. Asumisvaihtoehtoja on monipuolistettava.

Reilu Työelämä

Aktiivimalli lakkautettava. Nollasopimukset kiellettävä. Samasta tai samanarvoisesta työstä on maksettava sama palkka. Harjoittelupaikat helpommin saatavaksi jo toisen asteen koulutuksen ajalla. Tällä hetkellä on suuri pula mm. ammattitaitoisista hitsareista. Valtio voisi antaa tukea yritykselle, joka tarvitsee ammattilaisia ja saamallaan tuella järjestää yksilöllisiä kursseja työvoiman saamiseksi. Kiristä ja kyykytä tavasta on päästävä, asioita tulee hoitaa sopimalla, ei pakottamalla.
Ehdokashaku