Meillä taitaa olla sama suunta

Satu Taavitsainen, 42

Kansanedustaja, sosionomi (AMK)

Kaakkois-Suomi

Mikkeli

148

Sain poliittisen herätyksen vuonna 1999 USA:ssa vapaaehtoistyössä Los Angelesin kaduilla asunnottomien parissa. Silloin päätin, että teen kaikkeni, ettei Suomesta tule ihmisiä eriarvoistavaa yhteiskuntaa. Uuden eduskunnan kiireellisin tehtävä on pieni- ja keskituloisten lapsiperheiden, eläkkeensaajien, palkansaajien, yksinyrittäjien, työttömien, sairaiden, ulosottoon joutuneiden, opiskelijoiden ja vammaisten taloudellisen pärjäämisen helpottaminen, sekä julkisten peruspalvelujen laadun parantaminen. Suomen pitää palauttaa arvopohjamme solidaarisuuden periaatteelle. Suomella on oltava myötätuntoa kaikkia kansalaisiaan kohtaan. Edistystämme ei mitata sillä, kuinka paljon maan rikkaimmat vaurastuvat, vaan sillä kuinka huolehdimme niistä, joilla on hyvin vähän. Kutsun Sinut eduskuntavaalikampanjaani osallistumaan, vaikuttamaan ja äänestämään. Toimitaan yhdessä tavallisten ihmisten ja hyvän elämän puolesta! Teen joka päivä parhaani ja ahkerasti töitä ollakseni luottamuksesi arvoinen.

Minulle tärkeää

VANHUSTENHUOLTOON LAATUA

Tahdon vanhuspalvelulakia muutettavan niin, että tehostettuun palveluasumiseen asetetaan sitovaksi henkilöstömitoituksen alarajaksi 7 hoitotyöntekijää 10 vanhusta kohden. Myös kotihoitoon pitää asettaa rajat, jotta hoitajia ei uuvuteta liian suurella määrällä kotikäyntejä päivittäin. Kotihoitaja voi olla vanhuksen ainoa ja odotetuin ihmiskontakti päivän aikana. Aikaa hoitaa ja jutella vanhuksen kanssa pitää olla riittävästi. Ihminen tarvitsee ihmistä.

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKASMAKSUT ALAS

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen alentaminen on koko sote-uudistuksen ydin. On moraalisesti väärin, että vanhuksilla ei ole varaa mennä lääkäriin, ostaa lääkkeitä ja ruokaa. Tuhannet pienituloiset vanhukset ja työttömät rukoilevat sairaaloiden osastoilla, että pääsisivät jo sieltä pois, koska heillä ei ole varaa olla sairaalassa 50 euron päivämaksulla. Terveyskeskusmaksu ja lapsiperheiden kotipalvelun maksu on poistettava ja muita maksuja vähintään puolitettava.

ULOSOTTOON JOUTUNEIDEN ASEMAA PARANNETTAVA

Ulosottoon joutuneiden asemaa tulee parantaa ja helpottaa heidän elämäänsä. Yli puoli miljoonaa ihmistä kamppailee vuosittain ulosoton kanssa. He ovat useimmiten ihan tavallisia ihmisiä, jotka yrittävät vastuuntuntoisesti huolehtia asioistaan, mutta ovat ajautuneet talousvaikeuksiin esim. sairastuttuaan. Heitä ei saa ajaa umpikujaan ulosoton toimenpitein. Tilapäinen rahapula, sairastuminen, taikka työttömyys eivät saa johtaa elinikäiseen velkavankeuteen, kuten nyt tapahtuu.
Ehdokashaku