Meillä taitaa olla sama suunta

Sari Auvinen, 55

sairaanhoitaja/pääluottamusmies

Lappi

Kemi

35

Olen yhden aikuisen tyttären äiti, sairaanhoitaja ja pääluottamusmies. Työskentelen Mehiläinen Länsi-Pohjan tehyläisenä pääluottamusmiehenä sekä sairaanhoitajana teho-osastolla. Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista, mukana ay-toiminnassa lähes 20 vuotta ja kunnallispolitiikassa ensimmäistä kautta. Politiikkaan minut on vetänyt halu perehtyä asioihin ja vaikuttaa päätöksentekoon. Samasta syystä olen ehdolla nyt eduskuntavaaleissa. Tärkeä päätökset, jotka vaikuttavat myös Lapin ihmisten elämään, tehdään eduskunnassa ja sinne tarvitaan arjen työn ja Lapin olosuhteiden ymmärrystä. Lappiin suunnitellut investoinnit tarvitsevat hyväkuntoisen tiestön, sähköistetyt radat sekä syvemmän väylän Ajokseen. Matkailu on Lapille tärkeä elinkeino ja sen toimintaedellytykset on myös turvattava mm. lentoliikenteen turvaamisella, kenttien ylläpidolla sekä sillä että kaivoksia suunniteltaessa otetaan luonto ja matkailu huomioon

Minulle tärkeää

Tasa-arvo

Haluan edistää tasa-arvon kehittymistä sanan laajassa merkityksessä. Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa ihmisiä ei syrjitä, vammaisten, ikäihmisten ja lasten hyvinvoinnista huolehditaan ja työelämän tasa-arvo toteutuu niin että saman vaativuuden työstä maksetaan samaa palkkaa rippumatta siitä onko kyseessä mies- vai naisvaltainen ala. Suomen joka kolkassa pystyy elämään hyvää elämää.

Oikeudenmukaisuus

Oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa kaikki pysyvät mukana, kaikkien hyvinvoinnista huolehditaan eikä ketään jätetä oman onnensa nojaan.

Hyvinvointi

Kaikilla meillä ei ole yhtä paljon voimavaroja huolehtia omista asioistamme. Yhteiskunnan täytyy auttaa heikommassa asemassa olevia ja niitä jotka tarvitsevat apua hyvinvointinsa ylläpitämiseen. Sosiaaliturvan uudistamisessa täytyy huolehtia myös niistä joilla ei ole voimavaroja tai resursseja pitää oikeuksistaan kiinni. Työn vastaanottaminen pitää aina olla kannattavaa eikä se saa tilapäisestikään aiheuttaa tulotason laskua. Ihmistä ei saa rangaista siitä missä päin Suomea asuu.
Ehdokashaku