Meillä taitaa olla sama suunta

Pirjo Sirviö, 63

erikoissairaanhoitaja

Oulu

Oulu

18

Tutustu vaalikonevastauksiini

Erikoissairaanhoitaja. Nykyinen ”pestini” on Oulun kaupunginvaltuutettu ja hyve-lautakunnan puheenjohtaja sekä SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja. Minut tunnetaan samalla nauravana mutta pippurisena poliitikkona. Lempinimeni on Pipsa-Pippuri. Olen sitä mieltä, että kaikki ihmiset ovat laulun arvoisia, oman arkielämänsä todellisia sankareita. Päätöksiä teen kuunnellen asiantuntijoita, tutkijoita, ammattilaisia ja kuntalaisia ja päätöksessä on aina mukana tieto ja sydän.

Minulle tärkeää

Kansalaisten osallisuuden lisääminen

Kansalaisten uskottavuus politiikkaan kasvaa sen myötä, miten he kokevat voivansa vaikuttaa päätöksentekoon. Olen laajan avoimuuden kannattaja. Kansalaispaneeleja on järjestettävä suurissa muutoksissa, esim. kun sosiaali- ja terveyspalveluja uudistetaan. Pelkkä tiedoksi antaminen ei nyky-yhteiskunnassa enää riitä, vaan ihmisillä pitää olla varmuus siitä, että heitä päätöksentekijät myös kuuntelevat aidosti.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistaminen

Erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon integraatio pitää olla lähtökohtana tulevaan sote-uudistukseen. Edelleen tehdään paljon päällekkäisyyttä palveluissa eikä työnjaosta ole pystytty sopimaan. Perusterveydenhuoltoa tulee vahvistaa lisäämällä esim. lääkäreitä ja hoitohenkilökuntaa niin, että ensisijainen palveluntarjoaja on perusterveydenhuolto ja erikoissairaanhoitoa käytetään vain silloin kun erikoissairaanhoidolle on tarve. Kontrollit perusterveydenhuoltoon heti kun mahdollista

Hyvä arki kuuluu kaikille, ketään ei jätetä yksin

Sivistyneen yhteiskunnan tunnistaa siitä, miten se kohtelee heikompiansa. Ketään ei tulisi jättää yksin. Elämässä pitää ihmisillä olla tunne, että on toivoa paremmasta ja että yhteiskunta huolehtii silloin, kun apua tarvitaan. Hyvä arki kuuluu kaikille.
Ehdokashaku