Meillä taitaa olla sama suunta

Nina Kallio, 52

tehosairaanhoitaja, esimies

Varsinais-Suomi

Turku

40

Minulle tärkeää

Sosiaali- ja terveydenhuolto

Sosiaali- ja terveydenhuoltoa tulee uudistaa julkisperusteisesti paremmin toimivaksi. Hoitoon on päästävä perusterveydenhuollossa nopeammin ja sinne onkin lisättävä resurssia. Hoitaminen tulee olla moniammatillista ja tehtäviä on jaettava uudelleen osaamisperusteisesti, jotta terveydenhuollon kustannuksia voidaan vähentää. Osaavasta henkilöstä on pidettävä huolta.

Kiertotalous

Kulutusta pitää ohjata kestävän kehityksen suuntaan pois pikakulutuksesta. Suomi voisi olla etunenässä kehittämässä uusia kiertotalousratkaisuja erilaisille materiaaleille, joiden avulla voidaan tuottaa mm. energiaa. Suomen pitää pyrkiä innovaatioykköseksi, kehittää tuotetta ja myydä se muille.

Syrjäytyminen, eriarvoistuminen

Suomessa on vallalla nopeasti kehittyvä eriarvoisuus eri ihmisten välillä. Tästä pitää pyrkiä eroon lisäämällä peruskouluihin oppilashuollon resurssia, satsata opetukseen sekä pidentää oppivelvollisuutta. Nämä nyt yhteiskunnan aktiivitoiminnan ulkopuolella olevat tulee saada takaisin ja auttaa olemaan osa yhteiskuntaa ja saavuttamaan laadullisesti hyvä elämä.Suomi on kuitenkin rakennettu ajatukselle, että kenestä tahansa voi tulla mitä tahansa. Tästä pitää pitää kiinni.
Ehdokashaku