Meillä taitaa olla sama suunta

Marko Varajärvi, 47

toiminnanjohtaja, filosofian maisteri, yhteiskuntatieteen maisteri (valtio-oppi)

Lappi

Helsinki

47

Olen 47-vuotias työläisperheen kasvatti. Vietin Luulajassa lapsuusvuodet ja opin ruotsin hiekkalaatikolla. Ruotsin kielestä on ollut suuri hyöty ja kielen aseman heikentämistä en hyväksy. Se avaa työmarkkinat pohjoismaihin. Torniossa kävin yläasteen ja lukion, maisteriopinnot (FM & YTM) tein Jyväskylän yliopistossa.

Ay-taustani on minulle tärkeä ja olen aina ollut SAK-laisissa liitoissa jäsenenä. Työskennellessäni työehtotoimitsijana AKT:ssa opin työelämän ja työlainsäädännön koukerot. Nykyisin olen JHL:n jäsen.

Lappi ja sen kehittäminen tulivat tutuksi erityisesti Lapin liiton kehittämisjohtajana. Tornionlaakso on lähellä sydäntäni ja nykyistä työsarkaani.

Olen kihloissa Outin kanssa ja Aada täyttää 4v. maaliskuussa. Viihdyn erityisesti punttisalilla mutta myös kirjojen parissa. Tärkeintä on kuitenkin tavallinen arki perheeni kanssa.

Minulla on Lappi sydämessäni, nyt ja aina.

Minulle tärkeää

Työtä!

Uusien työpaikkojen luominen pieniin ja keskisuuriin yrityksiin sekä raskaaseen teollisuuteen on ensisijainen tehtävä ja valtiolla pitää olla nykyistä vahvempi rooli. Logistiikasta ei saa tulla pullonkaulaa. Kolmikanta palautettava työmarkkinapolitiikan ytimeksi. EU:n tai ETA-alueen ulkopuolelta tuleviin työntekijöihin pitää soveltaa nykyistä tarveharkintaa.

Toimeentuloa!

Tämän maan rikkaimmilla on varaa maksaa nykyistä enemmän veroja. Heikoimmassa asemassa olevilta, työttömiltä, opiskelijoilta, eläkeläisiltä ja jopa lapsiperheiltä on leikattu surutta. Suurituloiset ovat käytännössä säästyneet Sipilän hallituksen talkoilta. Tämä on tietoinen politiikan arvovalinta, joka minulle ei käy. Voit olla varma, että teen töitä erityisesti heikoimmassa asemassa olevien eteen ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Osaamista!

Koulutuslupaus oli nyky-hallitukselle pelkkää vaalipropagandaa ja vaalilupaukset syötiin heti. Tämä on nykyisen hallituksen pahimpia häpeätahroja. Sillä sahataan tulevaisuuden oksaa, ilman hyvää koulutusta ja osaamista emme pärjää. Hallituksen leikkaukset kohdistuvat häijysti myös lapsiin ja nuoriin, joiden tulevaisuuden perusta luodaan päiväkodissa, eskarissa ja peruskoulussa. Tarvitsemme panostusta toiseen asteen koulutukseen, ammattikorkekouluihin, yliopistoihin ja vapaaseen sivistystyöhön.
Ehdokashaku