Meillä taitaa olla sama suunta

Johannes Koskinen, 64

varatuomari

Häme

Hämeenlinna

131

Tutustu vaalikonevastauksiini

Varatuomari Hämeenlinnasta, lähtöisin Janakkalan Tervakoskelta. Perheessä vaimo Liisa sekä tytöt Maisa (18) ja Liina (16).
Toiminut hämäläisten kansanedustajana 1991-2015, sitten kolme vuotta Suomen johtokuntaedustajana Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki EBRD:ssä Lontoossa.
Oikeusministeri 1999-2005, eduskunnan varapuhemies 2007-10, perustuslakivaliokunnan pj. 2011-15. Finnveran hallintoneuvoston pj. 2006-15.
Aiempaa työkokemusta ay-lakimiehenä Rakennusliitossa ja SAK:ssa sekä juristitehtävissä työministeriössä ja sos.dem. eduskuntaryhmässä.
Luottamustehtäviä Janakkalan kunnanvaltuutettuna 1977-88, sen jälkeen Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettuna vuoteen 2015, Hämeen maakuntahallituksen pj. 2009-15.
Harrastuksina kuntoliikunta, lukeminen, visailut. Res. kapteeni.

Minulle tärkeää

Turvalliset terveys- ja sosiaalipalvelut ja kunnon koulutus kuuluvat kaikille!

Nykyhallituksen hoipertelun jäljiltä tarvitaan jämäkkää suunnanmuutosta. Turvallisempia ja tasa-arvoisempia terveyspalveluja ja ikäihmisten hoivaa pakonomaisten markkinamallien sijasta jo perustuslainkin vaatimalla tavalla. Ajamme panostuksia osaamiseen ja kunnon koulutukseen jokaiselle lyhytnäköisten leikkausten sijasta. Varhaiskasvatuksen kehittäminen, oppivelvollisuuden jatkaminen täysikäiseksi ja erityistoimet lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi ovat välttämätöntä tulevaisuustyötä

Reilumpi työelämä ja oikeudenmukaisempi tulonjako

Tulo- ja varallisuuserojen kasvu vaatii vastatoimia: solidaarisempaa tulo- ja eläkepolitiikkaa, oikeudenmukaisempaa verotusta todellisen maksukyvyn mukaan. Pienten eläkkeiden tasokorotus Rinteen mallin mukaisesti, lisäsatsaukset työllistämiseen ja sosiaaliturvan aukkojen paikkaaminen yleisturvaksi torjuvat köyhyyttä. Reilumpi työelämä tarkoittaa turvallisempia työsuhteita pätkä- ja nollatuntisopimusten sijaan, lisää oikeata yhteistoimintaa ja henkilöstölle sananvaltaa työpaikoilla.

Hämeen työpaikka- ja väestökehitys kasvuun

Sekä Kanta-Hämeessä että Päijät-Hämeessä viime vuosien aluekehitys on ollut hälyttävää. Väestökehitys käännetään kasvuun tehokkaalla elinkeino- ja työllisyyspolitiikalla sekä hyvin hoidettavilla asukkaiden peruspalveluilla. Pääradan ripeä kehittäminen ja junaliikenteen palvelukyvyn palauttaminen on Hämeen tulevaisuuden avainkysymyksiä - aktiivisen asuntopolitiikan ja viihtyisän elinympäristön suojaamisen ohella.
Ehdokashaku