Meillä taitaa olla sama suunta

Johan Kvarnström, 33

Päätoimittaja, chefredaktör

Uusimaa

Raasepori

321

Minulle tärkeää

Ilmastokysymys ei voi odottaa

Haluan kantaa vastuuta aikamme suurimpien haasteiden - ilmastonmuutoksen ja lisääntyneen eriarvoistumisen - edessä. Nämä kaksi haastetta kuuluvat yhteen, koska sekä kapitalismi, että markkinoiden näkymätön käsi vievät meitä ekologisesti ja sosiaalisesti kestämättömään suuntaan. Suomi voi olla edelläkävijä ja vaikuttaa koko EU:ssa ja maailmassa.

Tukien pitää auttaa, ei syödä energiaa

Sosiaalitukijärjestelmää tulee vahvistaa ja yksinkertaistaa. Uskon vahvasti SDP:n kolmitasoiseen yleisturvamalliin: tarveharkintainen takuutaso, syyperusteinen yleistaso ja aktiivitaso joka palkitsee aktiivisuudesta (päinvastoin kuin niin sanottu aktiivimalli). Ihmisten ei tarvitse sinkoilla luukulta toiselle eri elämänvaiheissa. Yleistason tuki koskee muun muassa opiskelijoita, työttömiä ja vanhempainvapaalla olevia. Ansiosidonnainen tuki säilyy. Työntek

Minä sanon KYLLÄ!

Kyllä harmaan talouden ja veropaon aktiiviselle torjunnalle. Kyllä tasa-arvoa lisäävälle perhevapaauudistukselle. Kyllä eläkeläisköyhyyden poistamiselle SDP:n eläkepoliittisen ohjelman mukaisesti. Kyllä rannikkoradan kaksinkertaisille raiteille. Kyllä Hanko-Hyvinkääradan sähköistämiselle. Kyllä taatulle suomenkieliselle ja ruotsinkieliselle palvelulle. Kyllä koko maan kattavan palvelun takaavalle taksilaille. Kyllä oikeudenmukaisemmalle Suomelle!
Ehdokashaku