Meillä taitaa olla sama suunta

Jari Männikkö, 49

pääluottamusmies, kalibrointityöntekijä

Oulu

Oulainen

11

Olen Jari Männikkö, 49-vuotias kahden aikuisen tyttären isä ja asun avopuolisoni kanssa Oulaisissa Pohjois-Pohjanmaalla. Työskentelen pääluottamusmiehenä Ojala Groupin Sievin tehtaalla, jossa käy työssä tällä hetkellä yli 200 duunaria. Toimin erilaisissa luottamustehtävissä muun muassa Oulaisten Metallityöväen ammattiosaston puheenjohtajana, Teollisuusliiton sektorijohtokunnan jäsenenä, Oulaisten kaupunginvaltuutettuna, -hallituksen jäsenenä ja useissa lautakunnissa. Olen myös SDP:N piirihallituksen 2.varapuheenjohtaja, sekä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston varapuheenjohtaja. Minulle on kertynyt runsaasti näkemystä ja kokemusta meidän palkansaajien edunvalvojana niin työmaalla kuin myös julkishallinnon erilaisissa luottamustoimissa.

Minulle tärkeää

VAHVEMMAN SOPIMUSYHTEISKUNNAN PUOLESTA

SOPIMINEN JA OIKEUDENMUKAISUUS KUNNIAAN Työmarkkinajärjestöjen ja hallituksen keskinäinen luottamus on saatava takaisin, jotta saadaan luotua yhteiskunnasta motivoiva ja luotettava paikka opiskella, tehdä työtä ja elää. Opiskelijoiden asemaa tulee vahvistaa leikkauksien sijaan, työntekijöiden tulee elää palkallaan, lapsilla ja vanhuksilla pitää olla tasavertainen asema hoidon laadussa yms. asioissa varallisuudesta riippumatta.

ALUEPOLITIIKKAA KESKITTÄMISEN SIJAAN

Alueellamme on kyettävä tekemään yhteistyötä ja aluepoliittisia ratkaisuja eri toimijoiden ja sidosryhmien kanssa, jotta turvaamme elinvoiman ja palvelut alueellamme. Edessämme on suuria haasteita mm. asuntojen rahallisen arvon säilyttäminen, työ- ja koulutuspaikkojen turvaaminen ja terveyspalvelut kohtuullisella etäisyydellä kaikista alueen asukkaista. Nykyisen hallituksen keskittämispolitiikka on pysäytettävä.

OSTOVOIMAA LISÄÄMÄLLÄ HYVINVOINTIA

Pieni- ja keskipalkkaisten ostovoimaa tulee lisätä tuntuvilla palkankorotuksilla ja keventämällä työn verotusta, koska se luo lisää kulutusta ja tuo näin työtä ja toimeentuloa myös yrittäjille. Parantuvan ostovoiman kautta pystymme rahoittamaan riittävät ja laadukkaat palvelut myös kaikille tasavertaisesti. Eläkkeensaajia ei tule verotuksessa kohdella kovemmin kuin palkansaajia. Tarpeeton 50 euron lääkkeiden omavastuu on poistettava mahdollisimman pian.
Ehdokashaku