Meillä taitaa olla sama suunta

Inka Hokkanen, 32

sairaanhoitaja

Oulu

Kuusamo

9

Olen ehdokkaana ensi kevään eduskuntavaaleissa. Haluan olla työväen ääni eduskunnassa ja puolustaa työntekijöiden oikeuksia.

Yli vuosikymmenen kestäneellä työurallani nollatuntisopimus ja jatkuvat määräaikaisuudet ovat olleet osa arkeani. Tiedän kokemuksesta, millaista pätkätyökulttuuri on. Aloitin työurani vuonna 2005 ollessani 19-vuotias, mutta yhdessäkään vakituisessa ja kokoaikaisessa työsuhteessa en ole vielä 32-vuotiaana ollut. Silti olen tehnyt koko ajan töitä. Tämän suunnan on muututtava, sillä tiedän, etten ole ainoa tässä tilanteessa oleva nuori.

Sinnikkyys, tavoitteellisuus ja ahkeruus kuvaavat minua. Teen työni hyvin ja loppuun saakka, sen olen kotoa oppinut. Olen ollut aina kiinnostunut ihmisistä, asioista ja ilmiöistä. Kokemukseni ihmisten parissa tehdystä työstä ja sosialidemokraattiset arvoni toimivat kompassina luottamustehtäviä hoitaessani. Tulkaa mukaan kampanjaani, yhdessä olemme enemmän, yhdessä saamme vietyä päätöksentekoa ihmistä arvostavampaan suuntaan!

Minulle tärkeää

Palkansaajien asema

-Aktiivimallista luopuminen, kannustava työelämä kaikille, myös osatyökykyisille ja pitkäaikaistyöttömille. -Nollatuntisopimusten alasajo, tavoitteena turvalliset työmarkkinat, mahdollisuus tulevaisuuden suunnitteluun. -Kolmikannan palauttaminen työehtoneuvotteluihin, ei pakkolakeja.

Laadukas, julkinen terveydenhuolto

-Kaikille mahdollisuus laadukkaaseen, julkiseen terveydenhuoltoon. Myös syrjäseuduilla. -Valinnanvapaus on jo olemassa, siihen ei tarvita erikseen valinnanvapausmallia. -Palvelujen saatavuus lähellä ja oikea-aikaisesti.

Yleisturva

-Lyhytaikaisenkin työn vastaanottaminen tulee olla kannattavaa ilman katkoja toimeentuloon. -Nykyinen sosiaaliturvamalli ei ole työhön kannustava, yleisturva takaa ihmisen toimeentulon ja tarvittavat palvelut. -Työtulojen ja sosiaaliturvan yhteensovittaminen vaihtuvissa elämäntilanteissa, kuten vanhempainvapaalla, osatyökykyisenä ja sesonkityöntekijänä.
Ehdokashaku