Meillä taitaa olla sama suunta

Ilmari Nurminen, 28

Kansanedustaja

Pirkanmaa

Tampere

55

Minulle tärkeää

Jokaiselle arvokas vanhuus

Olen koko aikuisikäni tehnyt töitä paremman vanhustenhoidon puolesta. Haluan, että vanhustenhoitoon säädetään riittävä henkilöstömitoitus, ulkoilu on jokaisen ikäihmisen perusoikeus ja kasvavalle hoivabisnekselle hyvinvoinnin kustannuksella pistetään stoppi. Ikäihmisten toimeentuloa on parannettava. Siksi olemme SDP:ssä valmistelleet ohjelman, jolla pieniä eläkkeitä nostetaan 100 euroa, ja asiakasmaksuista tehdään kohtuullisempia.

Jokaiselle hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut

Olen viettänyt sote-lakien parissa satoja työtunteja. Haluan viedä uudistuksen oikeudenmukaisesti maaliin: jokaisen tulee päästä kiireettömään hoitoon viikossa, ja asiakasmaksuja pitää alentaa. Monikansalliset terveysjätit eivät saa tehdä bisnestä julkisten palveluiden ja pienten yritysten kustannuksella. Satsataan rahat parempiin palveluihin ei loputtomaan voitontavoitteluun.

Jokaiselle mahdollisuus opiskeluun ja reiluun työelämään

Ihmiset ansaitsevat tukea ja kannustusta, eivät heikennyksiä ja epätoivoa. Olen työelämävaliokunnassa valmistellut vastalauseet niin aktiivimalliin kuin muihinkin työttömien ja työntekijöiden aseman yksipuolisiin heikennyksiin. Uudistuvan sosiaaliturvan tulee ehkäistä köyhyyttä ja tehdä työn vastaanottamisesta aina kannattavaa. Laadukas varhaiskasvatus ja tasa-arvoinen koulutus kaipaavat kipeästi tekoja, eivät tyhjiä lupauksia.
Ehdokashaku