Meillä taitaa olla sama suunta

Helena Marttila, 34

Valtiotieteiden maisteri,vapaa kirjoittaja

Uusimaa

Espoo

315

Minulle tärkeää

Ilmasto

Lupaan tehdä kaikkeni ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja ottaa luonnon kantokyvyn huomioon kaikissa päätöksissä. Ongelmat ovat osittain vielä torjuttavissa, suurilta osin enää hillittävissä ja pian vain sopeuduttavissa. Ympäristölle haitallinen toiminta on pitkällä tähtäimellä haitallista myös ihmiselle, eikä taloutta enää voida edistää välittämättä ympäristöstä. Lupaan tehdä ilmastopolitiikkaa, joka on myös pienituloisimpien hyväksyttävissä ja pohjata päätökset tutkittuun tietoon.

Työ

Lupaan puolustaa mahdollisuutta työhön ja osallisuutta työelämään. Korkea työllisyys luo perustan hyvinvointivaltiolle, jossa voidaan turvata laadukkaat palvelut ja jokaiselle mahdollisuus hyvään elämään. Ilmastonmuutos on yrityksille mahdollisuus, ei uhka ja lupaan edistää kiertotaloutta ja puhdasta teknologiaa. Työntekijöiden mahdollisuuksista kehittää ja uudistaa osaamistaan tulee huolehtia, jotta turvataan työllistyminen uusille aloille.

Hyvä elämä

Lupaan sitoutua sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviin päätöksiin, puolustaa tasavertaisia mahdollisuuksia ja torjua eriarvoistumista. Uskon ennaltaehkäisevään työhön, enkä hyväksy leikkauksia, joilla ongelmia vain siirretään tulevaisuuteen. Lupaan puolustaa tinkimättömästi julkisia palveluita ja riittävää sosiaaliturvaa ja nähdä päätösten kokonaisvaltaiset vaikutukset. Minulle hyvinvointivaltio on maailman paras yhteiskuntarakenne ja haluan tehdä päätöksiä, jotka kantavat vuosikymmeniä.
Ehdokashaku