Meillä taitaa olla sama suunta

Esa Järvenpää, 53

Autokorimekaanikko, Palokunnan päällikkö

Pirkanmaa

Hämeenkyrö

45

Tutustu vaalikonevastauksiini

Olen Esa Järvenpää, 52-vuotias autokorimekaanikko Hämeenkyröstä,josta olen kotoisin, mutta Ikaalinen ja Rautalampi ovat olleet myös kotikuntiani Olen toista kertaa naimisissa. Töitä olen tehnyt vuodesta -86 lähtien autonasentajana ja autokorimekaanikkona, työelämästä kokemusta siis reilut 32 vuotta.90-luvun lama opetti paljon, kun asuntolainani korko nousi 13,5%:iin ja työpaikkani konkurssin myötä jouduin työttömäksi lyhyeksi aikaa.Hämeenkyrössä olen valtuuston lisäksi kunnanhallituksen jäsen sekä sosialidemokraattien puolueosaston puheenjohtaja. Pirkanmaalla olen sosialidemokraattien piirihallituksen jäsen,maakuntahallituksen varajäsen ja maakuntauudistuksen poliittisen ohjausryhmän varajäsen. Lisäksi minulla on muita pienempiä luottamustehtäviä. Minua kuvataan maalaisjärjellä ajattelevaksi rehelliseksi kaveriksi, jolla pysyy jalat maassa.Olen myös palokunnan päällikkö, VPK:ssa olen ollut pian 30 vuotta, harrastan metsästystä ja luonnossa liikkumista, luonto on mahtava voimavara

Minulle tärkeää

Työelämän laadun parantaminen nostaa työn tuottavuutta ja pidentää työuria

32 vuotta työkokemusta autokorjaamo alalla on opettanut sen, ettei työelämän laatua tai työn tuottavuutta paranneta pakkolailla tai kiky sopimuksilla. Työehtosopimukset sekä neuvottelujärjestelmä mahdollistavat paikallisen sopimisen lisäämisen. Lainsäädäntöä pitää uudistaa ja luoda työnantajien ja työntekijöiden kesken tasapuoliset edellytykset paikallisen sopimisen edistämiseen. Valmistelussa kolmikanta on oikea tapa. On palattava neuvotteluiden ja sopimisen tielle työmarkkinoilla.

Liikenne infrastruktuuri vahvistaa koko Suomen elinvoimaa

Raide- ja maantieliikenteessä tavoitteena tulee olla pitkällä aikavälillä Suomen runkoverkkojen rakentaminen kaksiraiteisiksi ja nelikaistaisiksi. Sujuva tieliikenne on turvallista ja vähäpäästöisempää. 3-tien Hämeenkyrön ohitustien suunnitelmat ovat valmiit, tien rakentaminen voidaan aloittaa heti kun rahat löytyy valtiolta. 9-tie Jyväskylän suuntaan ja 12-tie Lahden suuntaan tarvitsevat perusparannuksen. Miljardien eurojen ratahankkeet eivät saa estää näiden tiehankkeiden toteuttamista.

Tulevaisuuslinja

Olen Pirkanmaalla sosialidemokraattien eduskuntavaaliehdokkaana ja erittäin motivoitunut tehtävään. On monia asioita mitä haluan ajaa kansanedustajana. Varhaiskasvatuksesta, koulutuksesta, sotesta ja eläkeasioista olen puolueen vaaliohjelman kannalla.
Ehdokashaku