Meillä taitaa olla sama suunta

Elisa Gebhard, 25

yhteiskuntasuhteiden asiantuntija, oikeustieteen opiskelija

Helsinki

Helsinki

226

Olen 25-vuotias oikeustieteilijä, feministi ja kulttuuripäättäjä Helsingistä. Toimin Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin sekä Helsingin kulttuurijaoston puheenjohtajana. Haluan Suomen, jossa jokainen voi toteuttaa unelmiaan taustasta riippumatta. Haluan Suomen, jossa moninaisuus on ylpeyden aihe.
Olen itse kasvanut taiteilijaperheessä, ja tiedän millaista elämä epäsäännöllisellä toimeentulolla on. Tarvitaan sosiaalisia investointeja ja toimia, joilla vahvistetaan parempi tulevaisuus jokaiselle. Aivan kuten itsekin olen hyvinvointivaltion ansiosta voinut hakea huippuyliopistoon lukemaan lakia.
Vapaa-ajallani nautin kulttuurista ja kävelen Helsingin rannoilla ystävien tai avovaimoni kanssa. Tulen iloiseksi, kun saan fiilistellä Helsinkiä!

Minulle tärkeää

Kohti aitoa tasa-arvoa

Tarvitaan vielä isoja uudistuksia yhdenvertaisuuden puolesta. Perhevapaajärjestelmä on saatava tukemaan naisten osallistumista työelämään, tarvitaan riittävät resurssit sukupuolittuneen väkivallan tunnistamiseen, ehkäisemiseen ja torjuntaan. Vähemmistöjen oikeuksia on toteutettava esimerkiksi säätämällä itsemääräämisoikeuteen perustuva translaki. Suomi tarvitsee myös päättäjiä mahdollisimman moninaisista taustoista.

Nuorten hyvinvointi on kaikkien etu

Suomen väestö ikääntyy vauhdikkaasti, ja nuorten hyvinvointi on kohtalonkysymys myös koko hyvinvointivaltion kannalta. Politiikkatoimin täytyy huolehtia siitä, että nuoret jaksavat työelämässä, saavat apua mielenterveysongelmiin ja pystyvät kouluttautumaan huippuosaajiksi. Siksi eri sukupolvien on pidettävä yhtä. Tämän päivän päätöksiä tehdään monilta osin tuleville sukupolville, ja haluan edistää politiikan sosiaalista, taloudellista ja ekologista kestävyyttä.

Pelastetaan ympäristö

Kuulun siihen sukupolveen, jolle on koko elämän ajan kerrottu, kuinka ilmastonmuutos tulee ja tuhoaa kaiken. Tämä uhkakuva voidaan vielä pysäyttää, mutta siihen vaaditaan konkreettisia tekoja. On tärkeää sitoutua tavoitteeseen, että maapallon lämpötilan nousua rajoitetaan 1,5 asteeseen. Lisäksi Suomesta tulee tehdä hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Tämä vaatii poliitikoilta paljon tahtoa ja kaikkien keinojen ottamista käyttöön.
Ehdokashaku