Meillä taitaa olla sama suunta

Anne Karjalainen, 48

rehtori

Uusimaa

Kerava

295

Tutustu vaalikonevastauksiini

Olen 48-vuotias keravalainen rehtori ja koulutuspolitiikan ammattilainen. Muutin Keravalla vuonna 1972 ja päivittäin pendelöin kotikaupunkini ja Helsingin välillä. Vapaa-ajallani tykkään uida Keravan maauimalassa tai mökin rannassa Itä-Suomessa. Perheeseeni kuuluu aviomies ja kaksi aikuista poikaa.

Uusmaalaiset ansaitsevat kokeneita päättäjiä lainsäädäntötyöhön eduskuntaan. Olen toiminut keravalaisena päättäjänä jo vuodesta 1993 alkaen. Tällä hetkellä toimin kaupunginvaltuuston 1. vpj ja valtuustoryhmäni puheenjohtajana. Viimeiset kuusi vuotta olen johtanut Uudenmaan sosialidemokraatteja.

Luottamustehtäväni ovat vieneet minua aina Eurooppaan saakka. Viimeiset kymmenen vuotta olen edustanut Suomen kuntia EU:n lainsäädäntötyössä Brysselissä.

Minulle tärkeää

Pidetään kaikki mukana

-Sosiaaliturvaa tulee uudistaa ja sen tasoa tukee nostaa. -Pieniä eläkkeitä tulee nostaa. -Lääkäriin on päästävä silloin kun siihen on tarvetta. -Työttömät tarvitsevat työllisyyspalvekuja - ei nöyryyttävää aktiivimallia. -Mielenterveysongelmiiin tulee saada apua.

Koulutus luo hyvinvointia

-Koulutuksen rahoitus on varmistettava. -Jokaiselle peruskoulun päättäneelle nuorelle opiskelu- tai harjoittelupaikka. -Tarvitaan valtakunnallinen aikuisten osaamis- ja koulutustason kohottamishanke, Noste vol 2. -Työn ja koulutuksen yhteensovittaminen tulee ratkaista. -Koulutuksen uudistukset on tehtävä hallitusti ja muutoksille on annettava aikaa. -Maahanmuuttajille tarvitaan työelämälähtöisiä koulutuskokonaisuuksia,joissa yhdistyy ammatillinen koulutus ja suomen kielen koulutus.

Parempaa työelämää

-Työelämää on kehitettävä yhdessä. Suomalaisen yhteiskunnan kehittäminen on perustunut keskinäiseen luottamukseen. -Työhyvinvointiin tulee kiinnittää huomiota. -Osaamisen johtaminen ja kehittäminen keskiöön työpaikoilla. -Julkisen sektorin työntekijöiden lomarahaleikkaukset on poistettava ja kuntien valtionosuuksia on kasvatettava.
Ehdokashaku