Meillä taitaa olla sama suunta

Anne Aholainen, 44

projektipäällikkö, VTM

Savo-Karjala

Leppävirta

5

Olen kolmen koulu- ja teini-ikäisen lapsen äiti. Asun Leppävirralla, elän Itä-Suomessa. Olen tottunut valtatie 5:den kulkija ja työtehtäväni ovat aina välillä vieneet Pohjois-Karjalaankin.
Olen koulutukseltani valtiotieteen maisteri. Pääaineeni oli sosiaalipolitiikka. Olen aloittanut työurani kansanedustajan avustajana. Sen jälkeen olen ollut erilaisissa projektitehtävissä. Substanssina ovat olleet järjestöyhteistyö, päihdehuolto, mielenterveyspalvelut, kehitysvammapalvelut ja terveydenhuolto. On sanottu, että minulla on kehittäjän sielu.
Olen kolmannen polven sosialidemokraatti. Kuntapolitiikkaan lähdin mukaan kuntavaaleissa. Olen mm. Leppävirran kunnanhallituksen jäsen ja Leppäkerttu Oy:n hallituksen jäsen.
Lähdin eduskuntavaaleihin mukaan, koska mielestäni olemme isojen haasteiden äärellä. Haasteet liittyvät ilmastonmuutokseen, työn murrokseen, koulutuspolitiikkaan ja eriarvoisuuden kasvuun. Nämä tarvitsevat mielestäni uusia ihmisiä ja rohkeaa sosialidemokraattista ajattelua.

Minulle tärkeää

Oikeudenmukaisuutta on eriarvoisuuden torjuminen

Lasten ja nuorten syrjäytymistä on ehkäistävä ponnekkaammin. Olen huolissani niukkuudesta, jossa pienituloiset ihmiset ja yksinhuoltajaperheet elävät. Olen myös kuunnellut eläkeläisiä, jotka ovat todella puristuksissa pienen eläkkeen ja lääkekustannuksien kanssa. Ihmiset tekevät täysin absurdeja valintoja esimerkiksi ruuan tai lääkkeiden välillä. Työelämän tasa-arvo ja vanhempainvapaa on mahdollistettava niin äideille kuin isille. Työ ja perheen arki on voitava sovittaa yhteen joustavasti.

Luottamusta lisää usko tulevaisuuteen

Koulutus on suomalaisen yhteiskunnan merkittävin hyvinvointia tuova tekijä. Koulutusreformi on tuotava varikolle korjattavaksi. Peruskoulun laadusta on pidettävä kiinni ja vietävä se uudelle tasolle. Toisen asteen koulutus on nivottava oppivelvollisuuteen ja on huolehdittava, että ammatillinen koulutus kykenee tuottamaan päteviä ammattilaisia. Sosiaaliturvan on oltava kannustava ja luotava uskoa tulevaisuuteen. Sen on oltava yhdeltä luukulta saatava kokonaisuus.

Vastuuta on otettava ympäristöstä ja ihmistä

Ilmastonmuutoksen torjumiseen on otettava päämäärätietoinen ote. Suomen on oltava aktiivinen ympäristöteknologian kehittäjä. Kaivoslaki on uudistettava ympäristöä suojelevaksi sekä kansallisia etuja puolustavaksi. Ihminen ja palvelut on vihdoinkin otettava sote-uudistuksen keskiöön hallintohimmeleiden sijaan. Elämää on Itä-Suomessa ja on otettava vahva ote aluekehittämiseen.
Ehdokashaku