Ajankohtaista

Maria Guzeninashared image on Instagram

Espoon valtuuston tämän vaalikauden viimeisen kokouksen kunniaksi viimeinen yhteiskuva valtuuston puheenjohtajistona. Kiitos hyvästä yhteistyöstä Sirpa ja Marika!maria_guzenina

Eero Heinäluomashared tweet on Twitter

Terrori-isku lasten-nuorten konserttiin kertoo poikkeuksellisesta julmuudesta ja elämästä vieraantumisesta. Ajatukset uhreissa ja omaisissa.

Miapetra Kumpula-Nshared tweet on Twitter

Terveisiä työmatkalta EU naapurimaasta. Riittääkö tuntemus: pari vinkkiä 5p valuutta leu. 3p presidentti Dodon. 1p pääkaupunki Chisinau🇦🇩

Tuula Haatainenshared image on Instagram

Hanami Roihuvuoren kirsikkapuistossa vetää puoleensa lähes hartaaseen kukinnan ihailuun. Illan pitkä lenkki Tullisaaressa. Hieno päivä🌸haatainent

sirpa paateroshared tweet on Twitter

Länsi-kotkan ty 110v juhlassa Erkki Tuomioja: luokkayhteiskunta on tulossa mutta luokkatietoisuus ei samassa mitassa, vaan kanavoituu toisin

Liikenne

16:20

Eduskuntavaalien 2011 vaalitavoitteet ja niiden toteutuminen

SDP:n Työn ja oikeudenmukaisuuden puolesta -asiakirjasta:

”Osana vihreämpään kasvumalliin siirtymistä on suosittava puhtaampien liikennemuotojen kehittämistä. Sähköautojen käyttövoimaverotus on nollattava.”

Henkilöautojen käyttövoimavero on eriytetty selkeämmin käyttövoiman mukaan ja sitä kautta sähköautojen verotus lieventynyt.

”Suomi tarvitsee pitemmän ajan näkymän liikenneyhteyksien kehittämisestä sekä tasokorotuksen liikenteen rahoitukseen ja ylläpitoon. […] Ilmastotavoitteiden vuoksi raideyhteyksien parantaminen on ensiarvoisen tärkeää. Seuraavan vaalikauden avainhankkeita ovat Seinäjoki-Oulu – perusparannuksen loppuun saattaminen, pääradan välityskyvyn parantaminen (Helsinki-Tampere) sekä periaatepäätös Pisararadan rakentamisesta.”

– Liikenteen korjausvelkaa on selvittänyt parlamentaarinen työryhmä. Lentoliikennestrategiassa arvioidaan myös liityntäliikenteen tarvetta.

– Seinäjoen ja Oulun välinen radan parannus toteutetaan vaiheittain. Ensimmäinen vaihe on valmistunut.

– Pasila-Riihimäki -välin välityskyvyn parantamista selvitetään paraikaa.
– Stubbin hallituksen ohjelmassa Pisararadan toteutuminen kytkettiin tonttitarjonnan lisääntymiseen. Nyt käynnissä on suunnitteluvaihe, jossa tuotetaan tietoa rakentamispäätöstä varten.