Ajankohtaista

SDPshared image on Instagram

Hallitus teki puoliväliriihessä huoltajakorotuksen perheellisille opiskelijoille, hyvä niin. Iso kuva on kuitenkin varsin toinen. Ensin hallitus leikkasi opiskelijoiden opintotuesta 86 euroa kuukaudessa ja sen jälkeen antoi puoliväliriihessä perheellisille opiskelijoille 75 euron huoltajakorotuksen. Lopputulos = perheellinen opiskelija saa 11 euroa vähemmän opintotukea kuin vuonna 2015. Näin tehdään oikeaoppinen silmänkääntötemppu. #opiskelija #huoltajakorotus #perhe #puoliväliriihi #silmänkääntötemppusosialidemokraatit

Sosialidemokraatit SDPshared photo on Facebook

Hallitus teki puoliväliriihessä huoltajakorotuksen perheellisille opiskelijoille, hyvä niin. Iso kuva on kuitenkin varsin toinen. Ensin hallitus leikkasi opiskelijoiden opintotuesta 86 euroa kuukaudessa ja sen jälkeen antoi puoliväliriihessä perheellisille opiskelijoille 75 euron huoltajakorotuksen. Lopputulos = perheellinen opiskelija saa 11 euroa vähemmän opintotukea kuin vuonna 2015. Näin tehdään oikeaoppinen silmänkääntötemppu.Sosialidemokraatit SDP

Timo Harakkashared tweet on Twitter

SOS jakaa lisää menoja ja ministerinsalkkuja ja tekee *seuraavalle* hallitukselle miljardileikkauksia. Tulkaa pois,Suomi ansaitsee parempaa.

Antti Rinneshared tweet on Twitter

Hallitus jää kauas työllisyystavoitteestaan. Illan uutinen: Kolme uutta ministeriä. Lopputulos on työllisyyden suhteen pettymys.

Ville Skinnarishared tweet on Twitter

Miljardi Soten tietojärjestelmiin on hyvä sijoitus, jos se käytetään uusin avoimiin järjestelmiin - ei upoteta rahoja vanhaan eli Apottiin.

Maria Guzeninashared image on Instagram

#suomi100 näyttely avattu Euroopan neuvoston yleiskokouksessa Strasbourgissa! Sataan vuoteen mahtuu paikoin vaikeaakin historiaa, mutta eteenpäin on menty. Tehdään seuraavista sadasta vieläkin hienompi menestystarina.maria_guzenina

Taimela: Huolta takseista ei kuultu

Ajankohtaista 14:50

Katja Taimela

Eduskunta äänesti vielä liikennepalvelulain uudistuksesta tänään. Opposition vastalauseeseen sisältyneet lausumat äänestettiin nurin hallituspuolueiden voimin. Näin ollen lain käsittely on päättynyt ja laki astuu voimaan heinäkuussa 2018 mietinnön mukaisena.

– Huolta taksipalveluiden saatavuudesta tulevaisuudessa ei kuultu. Opposition ja taksialan lisäksi monet kansalaiset ovat varoitelleet miten tulee käymään hinta- ja määräsääntelyn vapauttamisen myötä. Ihmiset ovat jatkossa eriarvoisessa asemassa maaseudulla ja pienillä paikkakunnilla, toteaa kansanedustaja Katja Taimela (sd).

Monilta osin valiokunnan mietintö jäi toiveiden tasolle harmaan talouden torjunnassa. Mietinnön mukaisesti taksien vapaan hinnoittelun ja eri maksujärjestelmien käytön sekä lupavalvonnan vapautusten myötä tavarankuljetuksessa harmaa talouden mahdollisuudet tulevat kasvamaan.

– Pakettiautojen luvanvaraisuudesta luopumisella tavarankuljetuksissa, asettaa hallitus luvanvaraiset kuorma-autokuljetukset eriarvoiseen asemaan markkinoilla. Tämä tulee viemään leivän kuljetusyrittäjiltä, päättää Katja Taimela.